Spor

Dünya Kupası CEO'sundan hayatını kaybeden işçi hakkında açıklama: Ölüm, hayatın bir parçası

09 Aralık 2022 07:40

T24 Dış Haberler

Katar 2022 Dünya Kupası CEO'su Nasser al-Khater, bir göçmen işçinin turnuva sırasında öldüğü iddiasıyla ilgili olarak, "ölüm yaşamın doğal bir parçası" dedi.

The Guardian'ın aktardığına göre, çeşitli kaynaklar, Filipinli bir işçinin geçen çarşamba Suudi Arabistan Milli Takımı'nın elenmeden önce antrenmanlarını yaptığı Sealine Tatil Köyü'nde ışıkları tamir ederken rampadan kayıp, kafasını yere çarpıp sonra öldü. 

Dünya Kupası CEO'su, işçinin ölümüyle ilgili olarak, "İşte de olsa uykuda da: Ölüm, hayatın doğal bir parçasıdır" dedi.

2022 Katar Dünya Kupası, Orta Doğu ülkesinde insan, işçi, kadın ve LGBTİ haklarının durumunu da dünyanın gündemine taşıdı. Nasser al-Khater ise basın toplantısında gazetecilere, "neden bu konuyu gündeme getirdiklerini" sordu.

Khater, "Dünya Kupası'nın ortasındayız ve başarılı bir turnuva oluyor. Şu anda hakkında konuşmak istediğin konu bu mu? Bir işçi öldü. Ailesine baş sağlığı dileriz, ancak ilk sorudan buna odaklanman garip" dedi.

Katar'da işçi ölümleriyle ilgili çıkan haberlerin, "sahte" olduğunu iddia eden Khater, "Gazetecilerin bu sahte söylemleri taşıması bizi hayal kırıklığına uğratıyor" diye konuştu.

İnsan Hakları Gözlemevi çok kısa süre içinde Khater'in yorumlarını kınadı.

The Guardian'ın geçen sene yayımladığı habere göre, Katar'ın Dünya Kupası düzenleme hakkını kazanmasından bu yana ülkede 6 bin 500 göçmen işçinin öldüğüne inanılıyor.