Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | New York Times, IŞİD'lilerin tutulduğu bir hapishaneyi ziyaret etti

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

24 Ekim 2019 09:25

T24 Dış haberler

Britanya'da dün bir TIR'ın konteynırında 39 ceset bulunması basında bugün geniş yer buldu. New York Times, Suriye'de IŞİD'lilerin tutulduğu bir hapishaneyi ziyaret etti. Washington Post'un ilk sayfasında Cumhuriyetçilerin Trump'a açılan azil soruşturması kapsamında bir tanığı ifadesi alınırken odaya zorla girmesi var. Le Monde'un aktardığına göre Avrupa Parlamentosu Britanya Başbakanı Boris Johnson’ın Brexit teklifini kabul etti fakat takvim konusunda 'frene bastı'.

24 Ekim 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | TIR’ın içinde 39 ceset bulundu, polis kimlikleri tespit etmek için çalışıyor

Britanya'nın Essex kentinde bir TIR'ın konteynırında 39 ceset bulundu. İçinde cesetlerin bulunduğu TIR'ın 25 yaşındaki İrlandalı şöförü cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. The Guardian’ın aktardığına göre, polis TIR’da bulunan cesetlerin kimliklerini tespit etmek için çalışıyor. Bulgaristan’dan Britanya’ya girdiği öğrenilen TIR hakkında açıklama yapan Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı bulunan cesetlerin Bulgar vatandaşı olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Polis olayda ‘insan kaçakçısı çete faaliyeti’ olması üzerinde duruyor.


The Independent | Britanya’nın unutulan krizine acı verici bir hatırlatma

Britanya’nın Essex kentinde bir TIR’ın içinden 39 ceset bulunmasının ardından polis ciddi bir soruşturma başlattı. 38 yetişkin ve 1 gencin cesedinin bulunduğu olayda ölenlerin Bulgar vatandaşı olabileceği düşünülüyor. Polis Avrupalı insan kaçakçıları şüphesi üzerinde duruyor. The Independent şüpheli olayın yanında Britanya’nın Brexit krizini “Başbakan, Noel öncesi seçim için zorluyor” başlığıyla ilk sayfasına taşıdı.


New York Times | "Bize ne olacak?"

New York Times muhabiri Ben Hubbard, Suriye'de IŞİD'lilerin tutulduğu, SDG tarafından kontrol edilen bir hapishaneyi ziyaret etti. Hubbard, IŞİD'lilerin tutulduğu odanın üst katındaki iki odada yaşları 9 ila 14 arasında değişen yaklaşık 150 çocuğun bulunduğunu ve çoğunun ailesinin öldüğünü söylediğini ifade etti. Suriyeli bir çocuğun kendisine "Bize ne olacak? Çocuklar dışarı çıkacak mı?" diye sorduğunu aktaran NYT muhabiri, hapishanedeki çocukların uluslararası standartlara uygun bir şekilde tutulmadığını ifade etti. NYT'nin aktardığına göre Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği harekâtın ardından SDG birçok IŞİD'li tutukluyu bu hapishaneye taşıdı, bu yüzden de binanın kapasitesi yeterli gelmemeye başladı.


The Washington Post | Cumhuriyetçiler azil duruşmasının yapıldığı odayı bastı

Cumhuriyetçiler, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil soruşturması kapsamında bir tanık Temsilciler Meclisi'nde ifade verirken odaya 'baskın' düzenledi. Cumhuriyetçilerin zorla odaya girmesi sebebiyle tanığın ifade vermesi 5 saat gecikti.


Moscow Times | Rus firması Yandex önümüzdeki yaz sürücüsüz araçlarını ABD'de denemeye başlayacak

Rusya merkezli internet firması Yandex, sürücüsüz arabalarını önümüzdeki yaz ABD'de denemeye başlayacağını anlattı. Detroit'te 6-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek araba fuarı kapsamında sürücüsüz araçlar şehrin iş merkezinde taksi servisi verecek.


Le Monde |  Brexit: Parlamento Johnson’un teklifini kabul etti fakat takvim konusunda frene bastı

Britanya’da parlamento büyük bir çoğunlukla Başbakan Boris Johnson’ın Avrupa Birliği’yle vardığı Brexit anlaşmasını oyladı. Fakat Johnson’ın 31 Ekim’de AB’den ayrılma planlarını engelleyecek adım atıldı ve ikinci oylama reddedildi. Johnson parlamentonun kararı karşısında erken seçim yapabileceğini söylerken Avrupa Birliği’nin tarih değişikliğine vereceği yanıt bekleniyor.


Al Arabiya | Lübnan’da protestolar 8. Gününde, Devlet Başkanı Aoun açıklama yapacak

Lübnan’da ekonomik koşullara karşı başlayan protestolar hükümetin reform paketine rağmen 8. Gününe girdi. Bugün Başkan Michel Aoun’un bir konuşma yapması bekleniyor. Protestocular yetersiz olduğunu söyledikleri reform paketinin ardından hükümetin istifa etmesini talep ediyor. Koalisyon hükümetindeki Lübnan Güçleri Partisi bakanları geçen hafta istifa etti.