Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | Milyonlarca kişinin kullandığı 'casus' aplikasyon

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

23 Aralık 2019 09:19

T24 Dış haberler

New York Times'ın haberine Birleşik Arap Emrilikleri sohbet aplikasyonu ToTok'u kullanıcılar hakkında bilgi toplama için kullanıyor. ABD'nin Libya'daki iç savaşta Rus paralı askerlerin oynayacağı rol konusunda endişeli olduğu ifade edildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Şartlar uygunsa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşürüm" dedi.

23 Aralık 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | Britanya’da sel uyarıları, Johnson’a “Önlem al” çağrısı

Britanya Başbakanı Boris Johnson’a ülkenin doğal afetlerden daha çok etkilenen bölgelerinin yerel yöneticileri tarafından çaplı yapıldı. Yıl sonuna yaklaşırken ülke genelinde 100’e yakın fırtına ve sel uyarısı yapılırken bu bölgelerin yerel yöneticileri sel gibi afetlerin ardından yapılacak harcamalara öncelik verilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Sheffield kenti belediye başkanı, Johnson’ın özel bir görüşme sırasında afetlere acil müdahale için bütçeyi arttırma sözü verdiğini hatırlattı.


The Independent | Britanya’da doğum skandallarının ardından mağdur ailelere 50 milyon sterlin

Britanya’nın en büyük ‘doğum’ skandallarından birinin ardından Ulusal Sağlık Sistemi tarafından çocukları doğum sırasında ölen ya da engelle doğan ailelere toplam 50 milyon sterlin tazminat ödendi. Ülkedeki 2 büyük hastanede 2006 yılından beri ihmal vakaları yaşandığı ve bu nedenle bebek ölümlerinin gerçekleştiğinin ortaya çıkmasının ardından açılan 82 davanın 52’si için tazminat belirlendi


New York Times | Popüler bir sohbet aplikasyonu gibi duruyordu. Aslında gizlice bir casusluk aracı olduğu ortaya çıktı

WhatsApp'e benzerlik gösteren bir sohbet aplikasyonu olan ToTok'un casusluk için kullanıldığı öğrenildi. ABD'li yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu aplikasyonu konuşmaları, hareketleri, ilişkileri, randevuları ve görüntüleri takip etmek için kullandığını ifade etti.Bu aplikasyonunun milyonlarca kullanıcısı olduğu belirtildi.


The Washington Post | Adını karalama davaları uzakta bir sığınak buldu: Virginia

The Washington Post, Temsilciler Meclisi üyesi David Nunes ve aktör Johnny Depp'in 'adını karalama' davalarını kendi yaşadıkları eyaletler yerine Virginia'da açmasını haberleştirdi. Dava açılan taraflar, davacıların bu eyaleti seçmesinin sebebinin eyaletin 'adını karalama' konusundaki "zayıf" yasaları olduğunu ifade etti.


Moscow Times | ABD, Libya'daki çatışmanın Rus paralı askerlerle daha kanlı hale gelmesinden endişe duyuyor

Reuters'a konuşan üst düzey yetkili bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ülkesinin Libya'daki çatışmaların yoğunlaşması ve Halife Hafter'a destek varan Rus paralı askerlerin katılımıyla iç savaşın daha da kanlı hale gelmesi ihtimalinden endişe duyduğunu ifade etti.


Frankfurter Allgemeine | Stoltenberg, Putin ile konuşmaya hazır

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Şartlar uygunsa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşürüm" dedi. FAZ, daha önce ABD lideri Trump'ın bu konuyu teşvik ettiğini ifade etti.


Le Monde | Washington ve Tahran arasında Fransa ‘arabuluculuğu’ başarısız oluyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD ile İran arasında süren nükleer geriliminde ortayı bulmayı amaçladı. Macron’un iki tarafı da nükleer anlaşmaya vardırma planı başarılı olmadı. İkili ilişkiye Paris’in ağırlığını koyması için elinde yeterli kart olmadığı değerlendirildi.


Al Arabiya | Suriye Devlet Televizyonu: İsrail, Suriye’ye füze atışı yapıyor

Suriye, İsrail savaş gemileri tarafından atıldığı belirtilen füzelere karşılık verdi. Suriye Devlet Televizyonu, Şam üzerindeki füzelerin ve Hama Askeri Havalimanı üzerindeki İHA’ların durdurulduğunu açıkladı. Al Arabiya’nın ulaştığı kaynaklar başkent Şam’da patlama seslerinin duyulduğunu aktarırken İsrail’den henüz bir yanıt gelmedi.