Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Johnson önümüzdeki yaz Britanya'yı erken seçime götürebilir"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

17 Temmuz 2019 09:14

T24 Dış haberler

The Times'ın aktardığına göre Britanya'nın yeni başbakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Boris Johnson'ın ekibi bir erken seçim hazırlığı içinde. Konuya yakın kaynaklara göre Johnson'ın başbakan olması halinde önümüzdeki yaz Britanya'da erken seçim yapılabilir. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in yeterli çoğunluğun sadece 9 oy üzerinde oy alarak Avrupa Komisyonu başkanı seçilmesi Avrupa basınında geniş yer buldu. Al Arabiya'nın aktardığına göre Britanya Körfez'e üçüncü bir savaş gemisi gönderdi ancak bu hamlenin İran gerilimi ile bir bağlantısı olmadığını söyledi. ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump'ı ırkçı paylaşımları sebebiyle kınadı. 

17 Temmuz 2019 tarihinde dünya basınından öne çıkan bazı manşetler şöyle..

The Times | Johnson, Corbyn'i vurmak için erken seçim planlıyor

Britanya'nın yeni başbakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Boris Johnson'ın seçildikten bir süre sonra erken seçim kararı alabileceği belirtildi. Times'a konuşan Johnson'a yakın kaynaklara göre eski dışişleri bakanı İşçi Partisi'nin başında hâlâ Boris Jonhson varken sandığa gitmek istiyor. Habere göre Johnson'un ekibi önümüzdeki yaz erken seçim yapılması için hazırlıklara başladı.


Financial Times | Von Der Leyen AB'nin en yetkili pozisyonunu zorlanarak kazandı

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamada Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı oldu. von der Leyen onay için 374 oy gerekirken 383 oy aldı. Bu onay alan bir Komisyon başkan adayının aldığı en az oy oldu. 


New York Times | Ateşli münakaşanın ardından Temsilciler Meclisi Trump'ın 'Tweet'lerini kınadı

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump'ın 4 azınlık Kongre üyesi hakkında yaptığı paylaşımları resmi olarak kınadı ve "tweetleri" yasa tasarısı ile ırkçı olarak nitelendirdi. Yasa tasarısına Trump'ın kendi partisinden dört isim destek verdi. NYT'nin aktardığına göre Trump yaklaşık 100 yıl sonra Temsilciler Meclisi tarafından kınanan ilk başkan oldu.


The Washington Post | Maskesi düşmüş bir salgın

Ortaya çıkan yeni verilere göre ABD'li ilaç şirketleri opioid krizinin tırmandığı 2006-2012 yılları arasında piyasaya 76 milyar adet opioid içeren ilaç sürdü.


Moscow Times | ABD'li firma: S-400'ler her şeyiyle en iyi füze sistemi

ABD'li istihbarat firması Stratfor, Rus yapımı S-400'lerin "her şeyiyle en iyi füze sistemi" olduğunu ama "tek başına işlem kullanılırken sınırlı" olduğunu yazdı. 


Frankfurter Allgemeine | "Hayatımın en yorucu iki haftası"

Frankfurter Allgemeine, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in adaylığının açıklandığından bu yana geçen 2 haftanın "ömrünün en yorucu haftaları olduğunu" söylemesini öne çıkardı. FAZ, von der Leyen'in beklenenden daha az ol alarak Komisyon başkanı olduğuna da dikkati çekti. 


Al Arabiya | İran Körfez'e  üçüncü savaş gemisini gönderdi, "gerilimin tırmanması kimsenin işine yaramaz" dedi

Britanya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre ülke Körfez'e bir savaş gemisi daha yollayacak. Britanya Savunma Bakanlığı bu hamlenin İran ile yaşanan tanker kriziyle bir bağlantısı olmadığını ve "gerilimin tırmanmasının kimsenin işine gelmeyeceğini" belirtti.