Dünya Basınında Bugün

Dünya Basınında Bugün | İsrailli üst düzey güvenlik yetkilileri Netanyahu'nun ateşkes tutumundan rahatsız

14 Ağustos 2024 10:04

T24 Dış Haberler

New York Times, Netanyahu'nun sıklıkla müzakerelerin tıkanmasından Hamas'ı sorumlu tuttuğunu ancak, İsrail güvenlik nizamının bazı üyelerinin Netanyahu'yu süreci yavaşlatmakla suçladığını bildirdi. Yunanistan İklim Krizi ve Politikası Bakanlığı'nın Doğal Afet Etkilerinin Rehabilitasyonu Genel Müdürlüğü'nden ekipler, pazar ve pazartesi günü başkent Atina'nın kuzeyini yakan orman yangınlarının ardından hasar değerlendirmesi yapmaya başladı. Fransız haber ajansı AFP'nin Savaş Enstitüsü verileri üzerinde yaptığı analize göre Ukrayna, pazartesi günü itibariyle Rusya toprakları içindeki Kursk bölgesinde en az 800 kilometre kare alan kontrol ediyor. ABD yönetimi, Gazze'ye saldırıları devam eden İsrail'e toplam değeri 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay verdi.

14 Ağustos 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Guardian | Öldürülen kadınlar unutulmamalıdır

The Guardian, özel bir dosya hazırladı ve Birleşik Krallık'ta her üç günde bir kadının bir erkek tarafından öldürüldüğünü belirtti. The Guardian, dosya kapsamında bu sene öldürülen 50 kadının hayatını kaleme aldı. 


New York Times | İsrail, Gazze görüşmelerinde yeni taleplerde bulunuyor 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, haftalardır İsrail'in müzakerelerdeki duruşunu sertleştirerek Gazze'de ateşkesi engellediği iddialarını reddediyor. New York Times, Netanyahu'nun sıklıkla müzakerelerin tıkanmasından Hamas'ı sorumlu tuttuğunu ancak, İsrail güvenlik nizamının bazı üyelerinin Netanyahu'yu süreci yavaşlatmakla suçladığını bildirdi. Habere göre Netanyahu, kapalı kapılar arkasında İsrail'in taleplerine yeni şartlar ekledi ve sürece yeni engeller çıkardı.


New York Post | 5 milyar dolar

ABD'nin muhafazakar yayınlarından New York Post, göçmen karşıtı haberlerini manşete taşımaya devam ediyor. Gazete, New York Şehri'ndeki vergi mükelleflerinin göçmenler için 5 milyar dolar harcadığını iddia etti. 


eKathimerini | Yanan bölge, Attika'nın yüzde 2.5'i ediyor

Yunanistan İklim Krizi ve Politikası Bakanlığı'nın Doğal Afet Etkilerinin Rehabilitasyonu Genel Müdürlüğü'nden ekipler, pazar ve pazartesi günü başkent Atina'nın kuzeyini yakan orman yangınlarının ardından hasar değerlendirmesi yapmaya başladı. 

İlk tespitlere göre yangınlarda 10 bin 278 hektarlık alan yandı. Bu sayı, Yunanistan'ın başkenti Atina ve çevresini kapsayan Attika bölgesinin yüzde 2 buçuğuna tekabül ediyor. 

eKathimerini'nin aktardığına göre yangınlarda yaklaşık 50 ev ve birçok işyeri tamamen yandı; onlarca binanın da hasar gördüğü belirtildi. 

Yunan basını, yangından etkilenen bölgelerin yakınlarında elektrik ve su kesintisi gibi sorunların da yaşandığını bildirdi.


Moscow Times | AFP: Ukrayna en az 800 kilometre kare Rus toprağını elinde tutuyor

Fransız haber ajansı AFP'nin Savaş Enstitüsü verileri üzerinde yaptığı analize göre Ukrayna, pazartesi günü itibariyle Rusya toprakları içindeki Kursk bölgesinde en az 800 kilometre kare alan kontrol ediyor.

Kiev, geçen salı günü Rusya'nın güneybatıdaki sınır bölgesine sürpriz bir şekilde girerek bir haftalık süreçte Kursk'un 28 bölgesinde kontrol sağladı. Rus güçleri, henüz Ukraynalıları püskürtemedi.

Washington merkezli kar amacı gütmeyen bir araştırma şirketi olan Savaş Enstitüsü, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili düzenli güncellemeler sunuyor. AFP analizine göre, yapılan araştırma Ukrayna'nın Rusya'da 800 kilometre kare alan kontrol ettiğine işaret ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordusuna Ukrayna askerlerinin topraklarından çıkarılmasını emrederken, 120 bin kadar Rusya vatandaşının evlerinden tahliye ettiği belirtiliyor. 

Pazartesi günü yayınlanan bir videoda Ukrayna ordusunun başındaki Oleksandr Sirski'nin Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye askerlerinin Rusya'da bin kilometre karelik alanını ele geçirdiğini söylediği duyuluyordu.


Al Jazeera | Gazze'de katliamlar devam ederken ABD, İsrail'e 20 milyar dolar yardımın önünü açtı

ABD yönetimi, Gazze'ye saldırıları devam eden İsrail'e toplam değeri 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay verdi.