Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | İddia: Rusya, İsrail'in yeni anti balistik füzesinin Suriye'de ele geçirdi

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

07 Kasım 2019 09:20

T24 Dış haberler

Britanya'nın gündeminde İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Tom Watson'ın istifası var. ABD gazeteleri ise bir kez daha ilk sayfalarına Başkan Donald Trump'ın azil sürecine dair yeni gelişmeleri taşıdı. FAZ, Almanya Savunma Bakanı ve iktidar partisi CDU'nun yeni lideri Annegret Kramp-Karrenbauer'in dün yaptığı açıklamaları "Karrenbauer Alman Silahlı Kuvvetleri'nin daha çok yurt dışında göreve gitmesini istiyor" şeklinde yorumladı. Moscow Times, Rusya'nın İsrail'e ait son model bir anti balistik füzeyi Suriye'de ele geçirdiği iddialarını aktardı.

7 Kasım 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | Corbyn konumunu güçlendirirken Watson yardımcılıktan istifa etti

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tom Watson, parti ve parlamentodaki görevinden istifa etti. The Guardian, bu gelişmenin partinin ne yöne gittiğiyle ilgili soru işaretleri yarattığını söyledi. Gazete, Watson'ın partinin en çok tanınan yüzlerinden biri olmasına rağmen, Genel Başkan Jeremy Corbyn ile tartışmaları nedeniyle bazı isimler için "nefret objesi" haline geldiğini ifade etti.


The Times | Watson İşçi Partisi lider yardımcılığından istifa etti 

The Times gazetesi de Tom Watson'ın istifasını manşetine taşıdı. Gazete, "Watson, Corbyn'in parti üzerindeki etkisini azaltan 2017 seçiminden bu yana izole ediliyordu" değerlendirmesinde bulunurken kararın Corbyn karşıtlarını üzeceğini yazdı. 


New York Times | Yüksek rütbeli görgü tanığı: Giuliani Ukrayna'yı yönlendirmek için yapılan baskıya liderlik etti

Ukrayna'daki en yetkili ABD'li diplomat, Washington'ın Ukrayna'ya Trump'ın siyasi rakiplerini soruşturması için yaptığı baskıya ABD Başkanı'nın kişisel avukatı Rudy Giuliani'nin önderlik ettiğini söyledi.


Moscow Times | İddialara göre Rusya, İsrail'in yeni anti balistik füzesinin Suriye'de ele geçirdi

İsrail basınına göre Rusya ordusu Suriye'nin geçen sene topraklarında bulduğu "Davut'un Sapanı" isimli anti balistik füzeyi incelemeye başladı. Orta Doğu istihbarat sitesi DEBKAfile füzenin Rus ve Suriyeli mühendisler tarafından incelendiğini belirtti. Site ayrıca füzenin sırlarının İsrail'in "düşmanlarından İran ile paylaşılmış" olabileceğini ileri sürdü.


Frankfurter Allgemeine | Kramp-Karrenbauer Alman Silahlı Kuvvetleri'nin daha çok yurt dışında göreve gitmesini istiyor

Almanya Savunma Bakanı ve iktidar partisi CDU'nun yeni lideri Annegret Kramp-Karrenbauer, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yapacağı görüşme öncesinde ABD ile Almanya arasındaki ilişkinin önemini vurguladı. Kramp-Karrenbauer Almanya'nın terörle mücadele için daha fazla taahhüt vermesi ve çıkarlarını koruması gerektiği çağrısında bulundu.


Al Arabiya | Birleşmiş Milletler, Irak'taki protestolardaki ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını açıkladı

Birleşmiş Milletler, Irak'taki protestolarda ölün ve yaralı sayısının artmasından endişe duyduğunu açıkladı. Bir BM sözcüsü, "Genel Sekreter Irak'taki gösterilerde ölü ve yaralı sayısının artmasından ciddi anlamda endişe duyduğunu dile getirdi. Göstericilere düzenli olarak ateş açıldığıyla ilgili haberler rahatsız edici" açıklamasında bulundu. Sözcü açıklamalarının devamında, "Genel Sekreter bütün taraflara şiddetten uzak durma ve bütün şiddet olaylarını ciddi şekilde inceleme çağrısında bulundu. Hükümet ve göstericiler arasında anlamlı diyalog kurması için yaptığı itirazı yineliyor" ifadelerini kullandı. Irak'ta Saddam Hüseyin'in ölümünden bu yana meydana gelen en büyük protestolarda Ekim ayından bu yana en az 260 Iraklı güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Protestocular "yozlaşmış" olarak nitelendikleri hükümetin tüm üyelerinin istifasını istiyor.