Dünya Basınında Bugün

Dünya Basınında Bugün | Gizli Servis'ten Trump suikast girişimine dair sürpriz bilgi

17 Temmuz 2024 10:05

T24 Dış Haberler

ABD'de hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, New Jersey Senatörü Bob Menendez, mahkeme jürisi tarafından suçlu bulundu. WaPo'ya konuşan bir Gizli Servis kaynağına göre cumartesi günü eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Crooks, Gizli Servis'in Trump'ın güvenliğini sağlaması için görevlendirdiği yerel polisin bulunduğu bir binanın çatısından ateş açtı. İngiltere Milli Takım teknik direktörü Gareth Southgate, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetin ardından istifa ettiğini duyurdu.

17 Temmuz 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

New York Times | Menendez, siyasi iyilikler satmaktan suçlu bulundu

ABD'de hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, New Jersey Senatörü Bob Menendez, mahkeme jürisi tarafından suçlu bulundu.

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde 9 hafta süren yargılama sonucunda karar açıklandı.

Mahkeme jürisi, Menendez'in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak iddialarını kapsayan 16 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar verdi.

Menendez'in suçlu bulunduğu maddelerin her biri için 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.


The Washington Post | Saldırgan polis yerleşkesinin üstündeymiş

WaPo'ya konuşan bir Gizli Servis kaynağına göre cumartesi günü eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Crooks, Gizli Servis'in Trump'ın güvenliğini sağlaması için görevlendirdiği yerel polisin bulunduğu bir binanın çatısından ateş açtı. 


The Guardian | Vance, Avrupa'daki korkuları tekrar ateşledi

The Guardian, Trump'ın JD Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak seçmesinin Avrupa'da endişe yarattığını ifade etti. Habere göre Avrupalı diplomatlar, Trump'ın seçildiği senaryoda "Önce Amerika" diyerek Ukrayna'yı Rusya'yla istemediği bir barış yapmaya zorlayabileceğinden korkuyor. 


The Telegraph Sport 

İngiltere Milli Takım teknik direktörü Gareth Southgate, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetin ardından istifa ettiğini duyurdu. İngiltere Futbol Birliği, turnuvada mutlu sona ulaşamamalarına rağmen Southgate'in kalmasını umduklarını söylemişti ancak teknik adam yeni bir meydan okuma bulma kararı verdi. 

8 yıldır görevde olan Southgate, "Gururlu bir İngiliz olarak İngiltere için oynamak ve onu yönetmek hayatımın gururu oldu. Benim için bu her şey demekti ve elimden gelen her şeyi yaptım. Ancak değişim ve yeni bir sayfa açma zamanı geldi. Pazar günü Berlin'de İspanya karşısında oynadığımız final, benim de İngiltere hocası olarak son maçımdı" açıklamasında bulundu.


Moscow Times | Rus antivirüs şirketi Kaspersky, ABD operasyonlarını kademeli olarak sonlandıracak

Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab, 20 Temmuz'dan itibaren ABD'deki faaliyetlerini kademeli olarak azaltarak sonlandırma kararı aldı.

Kaspersky, ABD'den çıkma kararını ABD Ticaret Bakanlığı'nın haziran ayında şirketi yaptırım listesine almasından sonra verdi. ABD, karar doğrultusunda Kaspersky'nin ülkede popüler antivirüs yazılımını satmasını ve güncellemesini yasaklamıştı.

Kaspersky Lab'den Rusya devlet haber ajansı TASS'a yapılan açıklamada, "Şirket, ABD'nin yasal gerekliliklerinin sonuçlarını inceledi ve ABD'deki aktif operasyonlarını sonlandırma gibi zor bir karar verdi. Ülkede iş yapma imkanımız kaldığını düşünmüyoruz" denildi. 

Kaspersky, yaptırım kararı ilk açıklandığında yasakla yasal yollarla mücadele edeceğini söylemişti. 

Merkezi Moskova'da olan Kaspersky, yılda 400 milyondan fazla insana hizmet veriyor. Şirket, yaklaşık 20 yıldır ABD'de faaliyet gösteriyor.


Al Jazeera | İsrail 10 gün içinde 6. BM yönetimindeki okulu bombaladı, onlarca kişiyi öldürdü

Filistinli yetkililere göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler tarafından işletilen bir okulu ve İsrail tarafından tasarlanan bir “güvenli bölgeyi” bombalayarak en az 42 Filistinlinin ölümüne ve onlarcasının da yaralanmasına neden oldu.