Dünya Basınında Bugün

Dünya Basınında Bugün | "Covid vakalarındaki artış, virüsün asla gitmediğine dair bir hatırlatma"

29 Ağustos 2023 09:52

New York Times, ABD'de yaz sonunda bir Koronavirüs enfeksiyonu dalgasının okulları, işyerlerini ve yerel yönetimleri vurduğunu aktardı. İngiltere'de Hava Trafik Kontrol Sistemi'nde yaşanan teknik sorun nedeniyle yüzlerce uçuş ertelenmiş, birçok uçuşun gecikmeli yapılacağı açıklanmıştı.  The Independent gazetesi, ilk sayfasında hava trafiğindeki teknik aksaklığın neden olduğu kaosa yer verdi. Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla yöneltilen suçlamalar için açılan davaya 4 Mart 2024'te başlanmasına karar verildi.

29 Ağustos 2023'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle..

The Times | İşçi Partisi vergi, göçmenlik ve hukuk konusunda Muhafazakârlardan daha güveni

The Times gazetesi, ilk sayfasında Britanya merkezli YouGov şirketinin anketine yer verdi. Ankete göre seçmenler, İşçi Partisi'ni vergi, göçmenlik ve hukuk konularında Muhafazakar Parti'den daha güvenilir görüyor. 

Ankete göre çok sayıda kişi bir sonraki seçimde kilit rolde olacak konularda kararsız. Ancak İşçi Partisi, Muhafazakarların geleneksel olarak ağırlıkta olduğu bölgelerde vergi, göçmenlik ve hukuk konularında öne geçti.

Anket verilerine de yer verilen haberde, İşçi Partisi'nin, anket katılımcılarına sorulan 10 politika alanının 9'una ilişkin duyulan güvenle öne geçtiği ifade edildi. 


The Independent | Hava trafiği çöktü, binlerce kişi mahsur kaldı

İngiltere'de Hava Trafik Kontrol Sistemi'nde yaşanan teknik sorun nedeniyle yüzlerce uçuş ertelenmiş, birçok uçuşun gecikmeli yapılacağı açıklanmıştı. 

The Independent gazetesi, ilk sayfasında hava trafiğindeki teknik aksaklığın neden olduğu kaosa yer verdi. 

Habere göre; hava trafiği çöktüğü için uçuşları iptal olan bazı yolcular otel ya da yemek masraflarını talep edebilecek olsalar da havayolları bu durumun "olağanüstü bir durum" olduğunu iddia ettiği için yasal tazminat alma hakkına sahip olmayacaklar.


New York Times | Covid vakalarındaki artış, virüsün asla gitmediğine dair bir hatırlatma

New York Times, ABD'de yaz sonunda bir Koronavirüs enfeksiyonu dalgasının okulları, işyerlerini ve yerel yönetimleri vurduğunu aktardı. Uzmanlar, halka bu sonbaharda Koronavirüs'ün daha da çok yayılabileceği konusunda uyarı yaptı. 

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri verilerine göre ABD'de 12 Ağustos'la biten 2 haftalık periyotta Covid kaynaklı hastaneye kaldırılma oranı, geçen haftalara kıyasla yüzde 24 artış gösterdi. 

New York Times, son dalganın ülkenin salgını aştığına inananlara, "yeni normal"in virüssüz bir dünya olmadığını hatırlatacağını söyledi. 


The Washington Post | Trump'ın D.C. davası 4 Mart'ta başlayacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla yöneltilen suçlamalar için açılan davaya 4 Mart 2024'te başlanmasına karar verildi.

Başkent Washington D.C.'de Trump’ın avukatları ile savcılık tarafı, dava tarihi için hakim karşısına çıktı.

Duruşmada Federal Yargıç Tanya Chutkan, eski ABD Başkanı Trump’a yönelik 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale ettiği suçlamasıyla açılan davanın görülmesine 4 Mart 2024’te başlanmasına hükmetti.

The Washington Post, davanın ön seçim sürecinin en önemli günü olarak görülen 'Süper Salı'dan bir gün önce başlayacağına dikkati çekti. 


Moscow Times | Ankara: Erdoğan, Putin'le görüşme için Rusya'yı ziyaret edecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın Soçi kentine gideceğini duyurdu.  Çelik, "Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak. Soçi ziyaretinde tahıl anlaşmasında yeni aşama olabilir" diyerek uzun süredir gündemde olan zirvenin yapılacağını teyit etti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da detay vermeden, görüşme için yoğun şekilde çalışıldığını ifade etti. 

Bloomberg, ziyaretin 8 Eylül'de yapılmasının planlandığını ifade etti. 


Al Jazeera | Wagner'in yerini ne alacak?

Al Jazeera, ilk sayfasında patronu Yevgeny Prigojin'in şüpheli bir şekilde uçak kazasında ölmesinin ardından geleceğinin ne olacağıyla ilgili çeşitli yorumlar yapılan Wagner paralı ordusunun yerini ne alacağını irdelediği bir analiz yer alıyor. 

Wagner'in savaş tecrübesi kazanmış savaşçılarının rastgele bir şekilde dağıtılıp bırakılamayacağının altının çizildiği analizde, Wagner'in istihbarat, devlet şirketleri ve oligarklar tarafından finanse edilen özel askeri şirketler tarafından parçalanmaya başlandığı yazıldı.