Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Çatışmalar, silah sesleri, Lübnan'da şiddetin ikinci gecesi"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

26 Kasım 2019 09:19

T24 Dış haberler

Britanyalı The Guardian gazetesi, Muhafazakar Parti'nin vaatlerini yerine getirdiği taktirde çocuk yoksulluğunun artacağını iddia eden bir raporu manşetine taşıdı. Britanya'nın gündemindeki bir başka madde de Londra'da Uber'e faaliyet gösterebilmesi için yeni lisans verilmemesi. Başkan Donald Trump'a açılan azil soruşturması hakkındaki gelişmeler ABD'li gazetelerin manşetinde yer bulmaya devam ediyor. Orta Doğu basınının gündeminde bölgedeki protestolar var.

26 Kasım 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | "Muhafazakar Parti yönetimi altında çocuk yoksulluğu 60 yılın en yüksek seviyesine çıkacak"

The Guardian, Britanyalı Resolution Vakfı'nın yeni araştırmasını manşetine taşıdı. Araştırmaya göre Muhafazakar Parti, çocuklu ailelere yapılan yardımı aynı seviyede tutma sözünü tutarsa ülkedeki çocuk yoksulluğu riski son 60 yılın en yük seviyesine çıkacak.


Financial Times | Sürücülerin yaptığı dolandırıcılıklar güvenlik endişesini arttırırken Uber bir kez daha Londra lisansını kaybetti

Londra Ulaştırma Dairesi(Transport for London), Uber'in şehirde faaliyet göstermek için ihtiyaç duyduğu lisansı yenilememe kararı aldı. Uber'in bu gece 12'den sonra Britanya'nın başkentindeki faaliyetlerini durdurması gerekecek. Transport for London, Uber'in hâlâ "yerinde ve uygun" olmadığını ifade etti. Yetkililer, sistemin kolayca "açık edilebileceğini" ve bunun yolcuları riske atacağını ifade etti.


The Washington Post | McGahn ifade vermek zorunda

ABD Federal Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın eski danışmanı Donald McGahn'ın Temsilciler Meclisi'nin ifade verme çağrısını yerine getirmek zorunda olduğuna karar verdi. McGahn, Trump'a açılan azil soruşturması kapsamında ifade vermek zorunda kalabilir.


Moscow Times | "O Putin'i iki defa kovmaya çalıştı": Yeltsin'in özel kalem müdürü 1990'ları andı

Eski Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in özel kalem müdürü Valentin Yumaşev'in mevcut Rusya lideri Vladimir Putin'in 1990'lardaki kariyeri hakkında yaptığı açıklamalar kuzey Avrasya ülkesinin gündemine oturdu.  Moscow Times'ın aktardığına göre Yumaşev, Putin'in  Rusya Federal Güvenlik Servisi direktörlüğü yaptığı yıllarda dönemin başbakanı Yevgeniy Primakov'un onu iki kere "kovmaya" çalıştığını söyledi. Eski özel kale müdürü, Putin'in kovulmasını Yeltsin'in engellediğini ifade etti.  Yumaşev, "Yeltsin, Putin'i onun liberal politikalarını ve piyasa reformunu sürdürebilecek biri olarak görüyordu" diye konuştu. Kremlin'de "maaşsız danışman" görevi de yapan  Yumaşev, "Putin'e bugün sorsanız 2024'te görevi bırakacağını söyleyeceğine yüzde 99 eminim" dedi.


Frankfurter Allgemeine | Büyük bir kayıp 

Almanya'nın doğusunda olan ve içinde birçok değerli hazine bulunan Grünes Gewölbe müzesine hırsız girdi. Müzeden çalınanlarla ilgili henüz bir bilgi verilmedi ve olayla ilgili olarak kimse gözaltına alınmadı.


Al Arabiya | Devlet haber ajansı: Çatışmalar, silah sesleri, Lübnan'da şiddetin ikinci gecesi

Lübnan devlet ajansı NNA'nın haberine göre başbakan Saad Hariri'nin destekçileri, Hizbullah ve Amal grupları arasında başkent Beyrut'ta çatışma çıktı. Bu vesileyle Beyrut'ta iki gece üst üste çatışmalar yaşanmış oldu. Bu durum, genel olarak barışçıl kalmayı başaran Lübnan'daki hükümet karşıtı protestoları tehlikeye atıyor.