Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Bu seçimlerin sonuçlarını medya belirlemeyecek, sen belirleyeceksin"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

03 Aralık 2019 09:11

T24 Dış haberler

Britanya'nın gündeminde 29 Kasım'da Londra Köprüsü'nde meydana gelen terör saldırısı ve 12 Aralık erken genel seçimleri var. Günün en dikkat çekici ilk sayfalarından birini Britanyalı The i gazetesi hazırladı. Birçok gazetenin geçmiş manşetlerini ilk sayfasına taşıyan The i, bunların üzerine "Bu seçimlerin sonuçlarını medya belirlemeyecek, sen belirleyeceksin" yazdı. ABD'de Demokratlar azil soruşturmasının maddelerini genişletmeyi tartışıyor. Orta Doğu gündeminde bir kez daha birçok ülkede süre protestolar var. 

3 Aralık 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | "Jack ölümünün bir nefret gündemini ilerletmek için kullanılmasına çok kızardı"

Britanya'nın başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Jack Merritt'in babası, The Guardian için bir makale kaleme aldı. Merritt'in babası David, "Jack ölümünün bir nefret gündemini ilerletmek için kullanılmasına çok kızardı" diye yazdı. David, makalesinde kimseyi hedef göstermezken, birçok kişi Başbakan Boris Johnson'ı 29 Kasım'da meydana gelen terör saldırısından "siyasi çıkar elde etmeye çalışmakla" suçlamıştı.


The i | Bu seçimlerin sonuçlarını medya belirlemeyecek, sen belirleyeceksin

The i gazetesi ilk sayfasına 12 Aralık'ta yapılacak olan Britanya erken seçimleriyle ilgili başka gazetelerin geçmişteki manşetlerini yerleştirdi ve üzerine büyük puntolarla "Bu seçimlerin sonuçlarını medya belirlemeyecek, sen belirleyeceksin" yazdı


The Sun | Boris, The Sun'a konuştu: Corbyn bir güvenlik riski

Erken genel seçimlere kısa süre kala Britanya Başbakanı Boris Johnson, The Sun gazetesine bir röportaj verdi. Johnson, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in ülkesi için bir güvenlik riski olduğunu söyledi.


The Washington Post | Demokratlar azil soruşturmasının maddelerini genişletmeyi tartışıyor

Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar azil soruşturmasında ABD lideri Donald Trump'a 'Ukrayna krizi' sebebiyle yöneltilecek olan gücü kötüye kullanma suçlaması dışında suçlamalar yöneltilip yöneltilmemesi gerektiğini tartışıyor. WaPo, parti içinde bu konuda fikir ayrılıkları olduğunu belirtti.


Moscow Times | Rusya, Rus aplikasyonları olamayan akıllı telefonları yasakladı

Moscow Times'ın aktardığına göre Rusya önümüzdeki seneden itibaren teknoloji şirketlerini yeni akıllı telefonlarına Kremlin onaylı Rus aplikasyonları ve yazılımı eklemeye zorlayacak. Yasaya halk arasında, "Apple karşıtı yasa" deniyor çünkü ABD'li teknoloji devi telefonlarına üçüncü parti yazılımlar eklenmesine izin vermiyor. 


Al Arabiya | Pompeo: İran, Orta Doğu'daki protestoların ortak kötü karakteri

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'ın Orta Doğu'daki protestoların arkasındaki "birleştirici faktörün" İran olduğunu iddia etti. Pompeo, Irak, Lübnan ve İran'daki protestocuların Tahran karşıtı eylemler yaptığına dikkati çekti.