Navalni, tutulduğu ceza kampında 'kilit altına' alındığını ve avukatlarıyla görüşmelerinin artık sıklıkla yasa dışı bir biçimde gardiyanlar tarafından bölünmeye başladığını ifade etti.
Hapishaneden kendisi sosyal medya paylaşımı yaptığını belirten Navalni, avukatlarıyla iletişiminin kısıtlanmasıyla ilgili olarak, ''Kremlin'de birileri seçim öncesi bana ilham geleceğini ve ikna edici bir şeyler yazacağımı düşünmüş olmalı'' ifadelerini kullandı.
Navalni, ''Utanacak bir şey yok; ilham gelmedi ve her an gardiyanın gelebileceği düşüncesiyle bunu yazıyorum. Ancak hep 19 Eylül seçimlerinin oy vermeniz ve Birleşik Rusya Partisi'ni 'akıllı oylama' ile silmeniz için kampanya yürüttüm'' dedi.
''Ne kadar çok insanı ikna edebilirsem Devlet Duması'ndan o kadar iğrenç Putin yanlısı hırsızı atma ihtimalimiz artar'' diyen Navalni, ''Benim paylaşım yapmamı engelleyerek herkesi Birleşik Rusya Partisi'ne aşık edeceklerini düşünmelerine izin vermeyin'' ifadelerini kullandı.
Navalni ve ekibi parlamento seçimlerinde tekrar "zeki oylama" adını verdikleri oy kullanma sistemini kullanmayı hedefliyor. Bu sistem kapsamında Navalni'nin destekçileri, Vladimir Putin'in Birleşik Rusya Partisi'nin destek verdiği bağımsız adayların seçilmemesini sağlamak için bölgedeki en güçlü ikinci partiye oy veriyordu. Bazı durumlarda Navalni'nin destekçilerinin komünist partilere oy vermek durumunda kalmasıyla sistem tartışmalı bir hale geldi. "Zeki oylama" ile son seçimlerde Navalni destekçileri Putin destekli adaylardan bazı şehir konseyi koltuklarını almayı başardı.
Le Monde | Macron, Hidalgo, Le Pen; seçim kampanyaları dönemi başlıyor
Fransa'da 2022'nin nisan ayında gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kampanya dönemi başlıyor. Son olarak Sosyalist Partili Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da seçimde aday olacağını duyurdu. Aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in ise seçim kampanyasını "özgürlükler" üzerinden şekillendirmesi bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeniden aday olduğunu resmi olarak açıklamasa da çok sayıda şehirde Macron destekçilerinin kampanya dönemi de başladı.
Al Jazeera | Lübnan'ın yeni başbakanı Mikati: Krizi çözmek için sihirli değnek yok
Lübnan'da 13 ay sonra kurulan hükümet, uzun süren siyasi belirsizlik ve derinleşerek ülke tarihinin en ağır krizlerinden biri haline gelen ekonomik durum üzerine görüştü. Toplantıda, ekonomik krizden çıkmak için IMF ile görüşmelerin devam etmesi üzerine konuşuldu. Başbakan Najib Mikati, krizden çıkış için irade, kararlılık ve bir plana ihtiyaçları olduğunu söyleyerek "Sihirli bir değnek olmadığı doğru. Durum oldukça zorlu" dedi. Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşıyor.