Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Beyaz Saray'daki Ukrayna uzmanının sesi endişeliydi"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

29 Ekim 2019 09:28

T24 Dış haberler

Britanya'nın gündeminde Başbakan Boris Johnson'ın erken seçim yapılması için girişimleri var. ABD gazeteleri ise ilk sayfasına "Ukrayna skandalı" ile ilgili yeni gelişmeleri taşıdı. İran'da protestolar sürüyor. Kerbela kentinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucunda Irak protestoların en kanlı gecelerinden birini yaşıdı.

29 Ekim 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | Johnson, Aralık'ta seçim için Brexit yasa tasarısını terk etti

Britanya'da hükümet, bir kez daha Avam Kamarası'nda erken genel seçim için yapılan oylamada gerekli çoğunluğa ulaşamadı. The Guardian'a konuşan bir başbakanlık kaynağı, Başbakan Boris Johnson'ın "Çekilme Anlaşma Yasa Tasarısı"ndan tamamen vazgeçtiğini söyledi. Johnson, 12 Aralık'ta bir genel seçim yapılması için tekrar girişimlerde bulunacağını belirtti.


The Times | Günlük olarak aspirin almak depresyonu yenmeye yardım ediyor

The Times gazetesi bugün diğer Britanya gazetelerinin aksine Brexit veya erken genel seçime değil, "ağrı kesicilere" odaklanmış durumda. Çin'deki Wuhan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre günde iki ağrı kesici almak depresyonun semptomlarını yenmeye yardımcı oluyor.


New York Times | Beyaz Saray'daki Ukrayna uzmanının sesi endişeliydi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ukranya lideri Volodomir Zelenskiy'den siyasi rakibini araştırmasını istediği telefon konuşmasına şahit olan br Beyaz Saray güvenlik yetkilisi, bugün Trump'a yönelik azil soruşturması yürüten komiteye ifade vermeyi planlıyor. Ulusal Güvenlik Konseyi'nin en üst düzey Ukranya uzmanı olan Irak gazisi Alexander Vindman'ın telefon konuşmasından çok rahatsız olduğu ve durumu üstlerine bildirdiği ifade edildi.


The Washington Post | ABD baskını başkalarını da doğurabilir

Pentagon liderleri IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından IŞİD üyelerini hedef alacak daha çok operasyon yapılabileceğinin sinyallerini verdi. The Washington Post'a konuşan yetkililere göre yapılan baskın sırasında yakalanan iki teröristten bu operasyonlar için faydalı istihbarat alınabileceği düşünülüyor.


Moscow Times | Kremlin'e muhalif Navalniy ve müttefikleri dava sonucunda 1.4 milyon dolar ödeme yapacak

Rusya'da muhalif liderler Aleksey Navalniy ve Lyubov Sobol'a "Moscow Schoolchild" catering şirketine "iftira attıkları" gerekçesiyle 1.4 milyon dolar para cezası verildi. İki ismin de banka hesapları kısa süre önce dondurulmuştu.


Al Arabiya | Sağlık kaynakları: Irak'ın Kerbela kentindeki protestolar dağıtılmaya çalışırken en az 18 kişi  öldü

Al Arabiya'ya konuşan sağlık kaynaklarına göre Irak'ın Kerbela kentindeki oturma protestolarına dağılmaları için güvenlik güçlerinin ateş açması sonucunda 18 kişi hayatını kaybetti. Reuters bu sayıyı "en az 14 olarak" duyurmuştu.