Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Ayaklanma çıkarsa Kraliçe Elizabeth Londra'dan tahliye edilecek"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

03 Şubat 2019 09:24

T24 Haber Merkezi
Metin Kaan Kurtuluş

Britanya'nın gündeminde Theresa May'in AB görüşmeleri için tekrar Brüksel'e gitmesi var. The Times gazetesi ise Londra'da çıkacak olası bir ayaklanma durumunda Britanya Kraliyet Ailesinin Londra'dan tahliye edileceğini belirtti.

ABD gündeminde ise Virginia valisi Northam'ın nefret grubu KKK kıyafetiyle 1984'te çekilmiş bir fotoğrafı olması ve istifa etmeyeceğini açıklaması var. Rusya ve Avrupa gündeminde ise ABD ve Rusya'nın INF anlaşmasından çekilmesinin ardından oluşan gelişmeler var. 

3 Şubat 2019 tarihinde dünya basınından öne çıkan bazı manşetler şöyle...


The Sunday Times | Kraliçeyi tahliye etmek için Brexit planı

The Times'ın haberine göre anlaşmasız Brexit'in meydana gelmesi sonucunda ayaklanmalar meydana gelirse Britanya Kraliyet Ailesi Londra'dan tahliye edilecek. Habere göre "Soğuk Savaş" döneminde olası bir Sovyet nükleer saldırısı için yapılmış olan tahliye planı uygulanacak ve aile gizli bir yere yerleştirilecek.


The Telegraph | May: Britanya için Brüksel'de savaşacağım

The Telegraph'ın aktardığına göre Britanya Başbakanı Theresa May, ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn'in desteğini istedi ve Avrupa Birliği'nin "İrlanda sınır güvencesi" konusunda geri adım atması gerektiğini belirtti. May, Brexit Anlaşması için görüşmeleri tekrar başlatmak için Brüksel'e gitti.


New York Times | Vali ırkçı resim sebebiyle kendisinden istifa etmesini isteyenlere kafa tuttu

Demokrat Parti'den seçilmiş Virginia eyalet valisi Ralph Northam, üniversitede çekildiği ifade edilen bir fotoğraf sebebiyle çok tepki gördü. Fotoğrafta nefret grubu KKK kostümlü bir kişi ve suratını siyaha boyamış başka bir kişi görülüyor. Northam, partisinden gelen istifa taleplerini kabul etmeyip, görevine devam edeceğini belirtti. Northam ayrıca resimdekinin kendisi olduğunu yalanladı. 


The Washington Post | Venezuela başkanı için zorluklar üse üste geliyor

WP'nin haberine göre Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, cumartesi günü birçok zorlukla karşı kaşıya kaldı. Venezuela sokaklarında büyük hükümet karşıtı protestolar meydana geldi, Maduro'nun önemli generallerinden biri Guaido'nun tarafına geçti ve muhalefet, Avrupa ülkelerini Maduro'ya karşı bir uluslararası birlik kurmaya çağırdı.


Moscow Times | Putin: Rusya, ABD ile yapılmış olan INF nükleer anlaşmasını askıya aldı

Moscow Times'ın aktardığına göre ABD'nin ardından Rusya da INF'yi (Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması)ı askıya aldı. Putin, Rusya'nın yeni füzeler üretmeye başlayacağını belirtti ve bakanlarına ABD ile silahsızlanma konusunda görüşmemesini söyledi. 


Frankfurter Allgemeine | Uralların diğer tarafında

FAZ'ın haberine göre Almaya dış politikacıları, INF'den (Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması) "henüz vazgeçmedi". Habere göre Alman politikacılar, Rusya ve ABD'yi tekrar görüşme masasına oturtabilmek için Moskova'ya yeni bir teklif götürüyorlar. 


Al Arabiya | Fransız 'Sarı Yelek'ler Paris sokaklarında yürüdü ve polis şiddetini protesto etti

Al Arabiya'nın aktardığına göre anketlerde Fransız Cumhurbaşkanı Macron'a güvenin arttığı görülse de 'Sarı Yelek' protestoları 12. haftada da devam etti. Birçok protestocu, eylemlerde polis tarafından yaralanan kişiler için "Polis şiddetine" karşı sloganlar attı.