Ekonomi

Dünya Bankası Başekonomisti Köse: Birçok ülkede bir açlık krizi yaşanabilir

Köse, önümüzdeki 15 ayda 170 milyar dolarlık paketin ihtiyacı olan ülkelere düşük faizli borç olarak verileceğini ifade etti

01 Haziran 2022 16:19

Dünya Bankası Başekonomisti ve Beklentiler Grubu Direktörü Ayhan Köse, “2023’e Doğru, 2050 Ufku" temasıyla çevrim içi düzenlenen 21. Forum İstanbul konferansları kapsamında “Global Bakış: Dünya ve Türkiye” panelinde konuştu.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre Genel olarak tarım emtia maddelerindeki artışların rekor seviyelere ulaşmış durumda olduğuna dikkat çeken Köse "Bugünlerde birçok ülkede bir açlık krizi olabileceği tehlikesi üzerinde duruyoruz. Buğday ve diğer tarımsal ürünlerin alımında birçok ülke Rusya ve Ukrayna'ya bağlı ve bu iki ülke önemli rol oynuyorlar." dedi.

Köse, Dünya Bankası için gelecek 15 ayda 170 milyar dolarlık bir paketi masanın üzerine koyduklarını belirterek, “Bu paketi çok hızlı bir şekilde, ihtiyacı olan ülkelere yardım şeklinde, düşük faizli borç şeklinde vereceğiz. Birçok ülkede açlık problemi ve borç problemi var. Birçok ülkede iklim krizi nedeniyle ortaya çıkan problemler var.” diye konuştu.