Gündem

Dündar, Özdil ve Gezen'e küfreden AKP'li gençlik kolları başkanına taksitli para cezası

Eski AKP Yozgat Gençlik Kolları Başkanı Çelebi Altuntaş'a verilen 2 bin 900 TL para cezası beş takside bölündü ve ertelendi

16 Haziran 2022 14:13

Gazeteci Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil ile tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen’in annelerine küfür eden eski AKP Yozgat Gençlik Kolları Başkanı Çelebi Altuntaş’ın yargılandığı davada karar çıktı. Altuntaş’a 2 bin 900 TL para cezası verildi. Ceza beş takside bölündü ve ertelendi.

Eski AKP Yozgat Gençlik Kolları Başkanı Çelebi Altuntaş, 2017 yılında Twitter'da Dündar, Özdil ve Gezen’in annelerine alenen küfür ve hakarette bulunmuş ve gelen tepkiler karşısında da “Sizden korkan sizin gibi olsun. Ne ceza verilirse şereftir” diyerek suçunu kabul etmişti.  Altuntaş’a ‘hakaret’ suçundan dava açılmıştı.

Sözcü gazetesinden Ümit Türk’ün haberine göre,  İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada Altuntaş, savunmasında paylaşımı Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in torunu için TV programında sarf edilen sözlerden dolayı yaptığını söyledi.

Savcı, sanığın ‘hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Avukat Celal Ülgen de sanığın herhangi bir pişmanlık göstermediğinin dikkate alınarak verilecek cezanın para cezasına çevrilmemesine talep etti.

5 taksitle 2900 TL para cezası ve erteleme

Kararını açıklayan mahkeme, sanığa 175 gün adli para cezası verdi. Daha sonra sanığın ‘yargılama sürecindeki olumlu davranışları’ gerekçe gösterilerek ceza 145 gün adli para cezasına indirildi.

Bu ceza da günlüğü 20 TL'den 2900 TL'ye çevrilerek 5 eşit taksitte ödenmesine karar verildi. Sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat getiren mahkeme, verilen cezanın ertelenmesine karar verdi.

“Muhalif ve gazeteciye yapılınca böyle”

Verilen kararı eleştiren Avukat Celal Ülgen, “Özdil, Dündar ve Gezen’in annelerine açıkça küfreden Çelebi Altuntaş'a neredeyse ödül bile verilecekti. Hakaret ve küfür; muhalife, gazeteciye, tiyatrocuya yapılınca böyle. İktidara ya da yardakçılarına yapılınca hapis, cezaevine girdi çıktı, siyaset yasağı… İşte Türk yargısının çifte standardı ve düşürüldüğü durum. Hak, hukuk ve adaleti olmayan yargının kısa özeti” dedi.