Gündem

Düğünde 'havaya ateş açma' nedeniyle çıkan 'silahlı çatışmada' bir kişi yaşamını yitirdi

12 Haziran 2023 18:04

Zonguldak'taki bir düğünde, 'havaya ateş açma' nedeniyle çıkan silahlı çatışmada 25 yaşındaki Akın Kaçmak yaşamını yitirdi. Kaçmak'ın otopsisinde, bedenine 6 mermiyle çok sayıda saçmanın isabet ettiği belirlendi. Kaçmak'ın olayda yaralanan 28 yaşındaki ağabeyi O.K. ile 19 yaşındaki akrabası Mertcan K.'nin tedavileri ise sürüyor.

Olay, dün akşam, Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, düğün sonrası açık alanda düzenlenen eğlencede, tabancayla havaya ateş açan Akın Kaçmak, kendisini uyaran, aynı zamanda uzaktan akrabası da olan, damadın amcasının oğlu Mertcan K. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Kaçmak, elindeki tabancayla Mertcan K.'ye ateş açtı.

Bacağından yaralanan Mertcan K. ise belindeki silahı çıkarıp Kaçmak'a ateş etti. Vurulan 2 kişinin yakınları arasında da arbede çıktı, tüfek ve tabancalar ateşlendi. Akın Kaçmak'ın ağabeyi O.K. de çatışmada yüzüne isabet eden saçmalarla yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Akın Kaçmak, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otopsi yapılan Kaçmak'ın bedenine, 6 tabanca mermisiyle çok sayıda saçmanın isabet ettiği belirlendi. Kaçmak'ın cansız bedeni, otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kaçmak, bugün, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıkta toprağa verildi.

Kaçmak'ın ağabeyi O.K.'nin ise genel durumunun iyi olduğu ancak yüzüne gelen saçmanın çıkarılması için ameliyata alınacağı öğrenildi. Bu sırada, sol bacağından vurulan ve gece ameliyata alınan Mertcan K.'nin hastanedeki tedavisi ise devam ediyor. Polis, olaya karışanların tespiti ve silahları ateşleyenlerin bulunması için soruşturmasını sürdürüyor. (DHA)