Gündem

DSP Genel Başkanı Aksakal: Ormanlarımızı yakanlar için özel ceza rejimi uygulanmalı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal

24 Haziran 2022 21:52

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Ormanlarımızı yakanlar için en ağır şekilde özel ceza rejimi uygulanmalıdır. Bu suçların failleri olası af kanunlarından asla faydalanmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Aksakal, Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran'da çıkan yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yangın failinin yakalanmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Aksakal, şunları kaydetti:

"Yitip giden onca ağaç, onca yaban hayvanı. Sözün bittiği noktadayız açıkçası. Ormanlarımızı yakanlar için en ağır şekilde özel ceza rejimi uygulanmalıdır. Bu suçların failleri olası af kanunlarından asla faydalanmamalıdır. Marmaris yangınında failin yakalanması memnuniyet vericidir. Emeği geçen tüm güvenlik birimlerine şükranlarımı sunuyorum. Fakat yakalanan şahsın yargılaması da bir örnek teşkil etmelidir. Buradan davaya bakacak olan yargıçlara seslenmek isterim. Bu hain için karar ilk duruşmada verilmeli ve ibretialem için ölünceye kadar da dört duvar arasından çıkarılmamalıdır."

TIKLAYIN | Erdoğan: Orman yangınları konusunda idam cezası tartışılmalı

Erdoğan: İdam tartışılmalı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'teki yangın bölgesinde kurulan kriz merkezinde bilgi almasının ardından yaptığı açıklamada orman yangınına sebep olanlar hakkında caydırıcı cezanın gerekirse 'idam' olabileceğini söylemiş ve bu konunun tartışılması gerektiğini vurgulamıştı. 

Erdoğan konuşmasında: "Caydırıcı bir ceza. Ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih ne diyor? Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor. Bu iş o kadar önemli. Canım bütün ormanları yakıyoruz. Bütün haşerat, hayvanlar bu ormanlarla yanıyor. Adam afedersin içmiş şaribüleyli vennehar, bilmem neye kızdım, onun için burayı yaktım! Ne demek, böyle saçmalık olur mu? Bu tartışmalı, bunun üzerinde etraflıca durmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'teki yangın bölgesinde kurulan kriz merkezinde bilgi almasının ardından açıklama yaptı." />