Gündem

DSP Genel Başkanı Aksakal: Ahlaki olmayan bir süreç başlamış

"Bir parti niye kurulur?"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal

09 Mart 2019 16:23

31 Mart yerel sçeimlerinin en çok konuşulan partilerinden biri, 24 Haziran'daki seçimlere giremeyen Demokratik Sol Parti (DSP) oldu. Partisinin, seçimlere katılmasıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap veren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "'DSP niye seçimlere katılıyor, diyorlar. Parti niye kurulur? Seçime katılmak için kurulur. Bunu bilmiyor musun" dedi. Aksakal, başlayan seçim kampanyası sürecini de 'ahlaki olmayan' şeklinde nitelendirdi.

Partisi tarafından Hatay'da düzenlenen açık hava toplantısına katılan Aksakal, Samandağ ilçesinde partililere yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"B süreci başlamış görünüyor, hakaretler, iftiralar.  'DSP seçimlere niye katılıyor diyor, bakar mısınız? Kendilerine demokrat diyenler, çağdaş medeniyetlere gidiyoruz diyenler, milleti kandıranlar, 'Demokratir Sol Parti niye seçimlere katılıyor?' diyorlar. Parti niye kurulur? Seçime katılmak için kurulur. Bunu bilmiyor musun? Bir parti, başka bir partiyi iktidar yapmak için kurulur mu yahu? Üç defa devleti yönetmiş partiye kalkmışlar, 'Seçimlere niye katılıyorlar?' Katılırsa oylar bölünürmüş." 

DSP Lideri Önder Aksakal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Yılmaz'ın pankartlarının kesildiğini, araçlarının taşlandığını anlatarak, "Bunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun duymasını istiyorum" dedi.