Spor

Drogba'dan yıllar sonra gelen itiraf: Fenerbahçe maçında ırkçılık yapıldı, umursamadım

Fildişili oyuncu, ırkçılığa karşı insanları saygıya zorladığını söyledi

16 Ekim 2021 12:21

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Afrika futbolunun gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden olan Didier Drogba, Fenerbahçe maçında ırkçılığa maruz kaldığını itiraf etti.

Futbol tarihinin en büyük oyuncuları arasında gösterilen Didier Drogba, France TV'ye verdiği röportajda Fenerbahçe maçında yaşadıklarını anlattı.

Drogba şunları söyledi: "Fenerbahçe maçında umursamadım, ırkçılık yapıldı. Fransa'da belli takımlara karşı oynadığımmaçlarda umursamadım. İngiltere'de de, cahil insanların olduğu diğer ülkelerde de umursamadım. İsterseniz buna ilgisizlik deyin" açıklamasında bulundu.

Drogba ırkçılığa karşı, insanları saygıya zorladığını belirterek, "Bir izlenim bırakabileceğiniz bir yerde, yaptığınız işte en iyisi olmak ırkçılıkla en iyi savaştır. En güçlü olarak, daha iyi olarak. Bu benim insanları saygıya zorlama yöntemimdi. Yani beni ten rengimden dolayı sevmiyor ama beni desteklemeli. Güçlü olduğum için beni alkışlamalı. Bu benim onunla savaşma ve ırkçı insanları biraz daha az aptal yerine koymam yöntemim" ifadelerini kullandı.