Dünya

Donald Trump: Medya, Yeni Zelanda'da olanlar için beni suçlamaya çalışıyor

Saldırıyı düzenleyen teröristin "manifesto"sunda Trump'tan beyaz "kimliğin yenilenmesinin sembolü" olarak bahsediliyordu

19 Mart 2019 07:38

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, medyanın kendisini Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 2 camiye yapılan, 50 kişinin katledildiği silahlı saldırı için "suçlamaya" çalıştığını ileri sürdü. Trump, "Bunu kanıtlamak için çok uğraşmaları gerekecek" ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant, yazdığı "manifesto"da Trump’ı bir lider olarak desteklemese de onu “beyaz kimliğin yenilenmesinin ve ortak amacın bir sembolü” olarak gördüğünü belirtmişti.

Trump'ın yaptığı paylaşım şöyle:

"Yalan haber medyası beni Yeni Zelanda'daki saldırı hakkında suçlamak için fazla mesai yapıyor. Bunu kanıtlamak için çok uğraşmaları gerekecek. Çok saçma!"

Trump dün yaptığı paylaşımlarda 2020 seçimlerinde Demokrat Partiden aday olacağı konuşulan 44. ABD Başkanı Barack Obama'nın başkan yardımcısı Joe Biden hakkında da sert ifadeler kullandı. Trump, Biden'a "Düşük I.Q.'lu birey" dedi.

Trump'ın ilgili paylaşımı şöyle:

"Geçen hafta sonu Joe Biden başkan adaylığı hakkında aldığı karar ile ilgili  çok basit bir açıklama yapmayı beceremedi ve dili tutuldu. Buna alışın, başka bir düşük I.Q.'lu birey"