Dünya

Donald Trump'a "palyaço" diyen Hollywood yıldızı Robert De Niro'nun ödülü iptal edildi

Ulusal Yayıncılar Birliği, etkinliklerinin "iki partili" olduğunu söyledi

01 Haziran 2024 10:07

T24 Dış Haberler

Ulusal Yayıncılar Birliği'nden liderlik ödülü alması planlanan ünlü oyuncu Robert De Niro'nun New York'ta görülen ceza davası sırasında Donald Trump aleyhinde yaptığı konuşma nedeniyle grup, ödülü iptal etti. 

Birliğin sözcülerinden biri, The Hill'e yapılan açıklamada, etkinliklerinin "iki partili" olduğunu söyledi ve şunları kaydetti: 

"Her Amerikalının ifade özgürlüğünü kullanma ve sivil katılıma katılma hakkını güçlü bir şekilde desteklemekle birlikte, Bay De Niro'nun son zamanlardaki yüksek profilli faaliyetlerinin, takdir etmeyi umduğumuz hayırseverlik çalışmalarından dikkati dağıtacağı açıktır. Ödül sahiplerinin hizmetlerine odaklanmayı sürdürmek amacıyla Sayın De Niro artık etkinliğe katılmayacaktır."

Hill'in haberine göre De Niro açıklamasında "NAB Liderlik Vakfı'nın çalışmalarını destekliyorum ve Vakfın hepimizin iyiliği için yaptıkları ve yapmaya devam edecekleri için takdir ve minnettarlığımı ifade etmek istiyorum ve iyi çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Uzun süredir Demokrat olan De Niro, Trump'a yönelik tarihi "sus payı" davasının görüldüğü Yüksek Mahkeme'ye birkaç metre mesafede gerçekleştirilen seçim kampanyası etkinliğinde konuşmuş ve "Bu gibi palyaçoların ancak acımasız diktatörlere dönüştükten sonra ciddiye alınmaya başlandığını gösteren tarih derslerini unuttuk. Ama Trump sayesinde ikinci bir şansımız var ve artık kimse gülmüyor. Kendisini oylarımızla bu kez nihai olarak durdurmanın zamanı geldi" demişti.