Ekonomi

Dolar/TL haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL saat 07.10 itibarıyla 6.0850/ 6.0860 seviyesinde işlem görüyor

27 Mayıs 2019 08:08

İstanbul seçimlerinin 23 Haziran'da yenilenecek olması, ABD ile ilişkiler, TCMB'nin rezervlerine yönelik endişeler TL cinsi varlıkları etkilemeye devam ederken, bu sabah dolar/TL güne 6.10 seviyesinin hemen altında başladı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Dolar/TL bu sabah saat 07.10 itibari ile 6.0850/ 6.0860 seviyesinde işlem görüyor. Doların söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

CNBC’de yayımlanan bir haberde Washington’un Türkiye’ye S-400’ten vazgeçmesi ve ABD’den silah alması için iki hafta süre verdiğini, aksi halde Ankara’nın yaptırımlarla karşılaşacağı bildirilmişti. Ekonomi yönetimi ise aldığı önlemlerle kurdaki baskıyı durdurmaya çalışıyor.

TIKLAYIN: Geç mi kalındı, fırsat penceresi mi açıldı; IMF'ye mi gidilecek, yaralarımızı kendimiz mi saracağız; umut var mı, yok mu: Kırılgan Türkiye ekonomisi

BDDK gerçek kişilerin 100,000 dolar üzeri döviz alımlarında dünden itibaren bankalar tarafından bir iş günü valör uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Birçok bankacı BDDK kararının sermaye kontrolüne yönelik endişe yarattığına, mevcut sorunlara kısa vadeli bir bakış getirdiğine, etkisinden ziyade yarattığı izlenimin olumsuzluğuna dikkat çekti. Bankacılar kısa vadeli adımlar yerine piyasalarda kaybolan güveni tekrar sağlayacak ve risk primini düşürecek adımlar atılması gerektiğini vurguluyor.