Ekonomi

Dolar/TL güne 5.26 seviyelerinde başladı

Dolar endeksindeki yükseliş ve Çin - ABD ticaret müzakerelerine dair olumsuz haber akışı birçok gelişen ülke para biriminin düşüşünde etkili oldu

08 Şubat 2019 09:36

 
Dün %1'in üzerinde yükselerek 5.22'den 5.27'lere çıkan, günü de 5.26 seviyelerinden tamamlayan Dolar/TL  sabah saatlerinde de 5.26 civarında seyrediyor. 

Euro/TL  %0.26 düşüşle 5.9668'de işlem görüyor. Dolar endeksindeki yükseliş ve Çin - ABD ticaret müzakerelerine dair olumsuz haber akışı birçok gelişen ülke para biriminin düşüşünde etkili oldu.
 Bugün içeride ve dışarıda kurun hareketinde etkili olacak veri akışı bulunmuyor. 

ABD - Çin ticaret görüşmelerinde nihai anlaşma için henüz çok mesafe olduğunun açıklanması küresel piyasalarda olumsuz havaya neden olurken ABD Borsaları Perşembe gününü %1'i aşan kayıplarla tamamladı. Asya piyasaları da bugün ABD endekslerini takip ederek ticaret endişeleriyle düştü. 

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye "gelinen noktada ticaret müzakerelerinde ABD ile Çin'in uzlaşmama ihtimali hala masada. Bu da global piyasalarda risk iştahını azalttı. Bu durum global büyümede de yavaşlamaya sebep olacak bir gelişme" diye konuştu.