Gündem

Bir Seçil Erzan vakası daha: Karşıyaka Spor Kulübü’nden açıklama

Karşıyaka Spor Kulübü, hukuki süreçlerin itinayla takip edileceğini belirtti

27 Haziran 2024 20:00

Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. hakkında yüksek kar vaadiyle, Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanın bulunduğu 5 kişiyi 200 milyon lira dolandırdığı iddia edildi. Polis, hakkında gözaltı kararı çıkartılan Hatice Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı. Karşıyaka Spor Kulübü, basında çıkan haberler ile ilgili açıklama yaptı. Kulüp Hatice Ö.'nün yönetim kurulu üyesi olmadığını vurguladı.

5 kişiden 200 milyon lira topladı

Denizbank Bornova Şubesi'nde, yeni bir Seçil Erzan olayı yaşandı. Aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Başkanı olan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., iddia edildiğine göre, yüksek kar vaadiyle fonda ve altın alarak değerlendirmek üzere aralarında Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanın da bulunduğu 5 kişiden yaklaşık 200 milyon lira topladı.

Ancak, topladığı paralarla fona yatırım yapmayan, altın da almayan Hatice Ö.’nün parayı üçüncü kişilere gönderdiği iddia edildi. Hatice Ö.'nün para topladığı bu kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdiği ancak, bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan iş insanlarının şikayeti üzerine Hatice Ö., hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Polis, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan Denizbank, olayla ilgili inceleme başlatıp, müfettiş görevlendirdi. Hatice Ö.'nün de bankayla ilişiği dün itibariyle kesildi.

Hatice Ö. intihar girişiminde bulundu

Yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanını 200 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Hatice Ö., daha sonra pişman olup, gittiği İzmir Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.'nün başında polis beklediği, tedavisinin ardından gözaltı işleminin başlatılacağı bildirildi.

200 milyon lirayı veren döviz bürosu sahibi gözaltına alındı

Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün dolandırdığı Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanından aldığı 200 milyon lirayı verdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç., polis tarafından gözaltına alındı.

Karşıyaka Spor Kulübü, yerel ve ulusal basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yayımladı.

Karşıyaka Spor Kulübü yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde gerek yerel basında, gerekse ulusal basında kulübümüzün de adının kullanıldığı haberler görülmektedir. İşbu haberlerde ismi geçen eski yönetim kurulu üyemiz Hatice Ö'nün işlediği iddia olunan ve suç teşkil eden eylemlerden dolayı kulübümüz de töhmet altında bırakılmak istenmektedir.

Haberlere konu eski yönetim kurulu üyemiz Hatice Ö'nün ilk yönetim kurulu toplantısından sonra yapılan 3 yönetim kurulu toplantısına, herhangi bir mazeret beyan etmeksizin katılmaması sebebiyle, tüzüğümüzün 24. maddesinin 5. fıkrası gereği yönetim kurulu üyeliği, son yönetim kurulu toplantısında düşürülmüştür.

Bu çerçevede Hatice Ö, hali hazırda yönetim kurulu üyemiz değildir. Kaldı ki yönetim kurulumuzda görev yapan herkesin kendi mesleki faaliyetleri ve iş hayatları bulunmakta olup, mesleki yaşantılarında yaptıkları eylemler kendilerini bağlamaktadır."

Açıklamada, yaşananların kulübe zarar vermemesi için hukuki sürecin itinayla takip edildiği bildirildi.