Gündem

Diyarbakır Valiliği: DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatun gözaltına alınmadı

Partiden yapılan açıklamada gözaltı hazırlığı yapılarak ablukaya alındığı ancak Hatun, Bucak ve ilçe belediye eş başkan adaylarının serbest bırakıldığı aktarıldı

12 Şubat 2024 21:04

T24 Haber Merkezi 

Diyarbakır Valiliği, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doğan Hatun'un gözaltına alınmadığını açıkladı. Partiden yapılan açıklamada DEM Parti'nin Diyarbakır adayı Hatun, il başkan adayı Bucak ve ilçe belediye eş başkan adaylarının gözaltı hazırlığı yapılarak ablukaya alındığı aktarıldı. Valilikten yapılan açıklamada ise il başkan adayı Serra Bucak ve ilçe belediye eş başkan adaylarının durumuna dair bilgi verilmedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan aday Doğan Hatun, sosyal medya hesabından il başkan adayı Serra Bucak ve ilçe belediye eş başkan adayları olarak gözaltına alındıklarını duyurdu.

Partiden yapılan açıklamada DEM Parti'nin Diyarbakır adayı Hatun, il başkan adayı Bucak ve ilçe belediye eş başkan adaylarının gözaltı hazırlığı yapılarak ablukaya alındığı aktarıldı.

Diyarbakır Valiliği ise şu açıklamayı yaptı: 

"Bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan 'DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun’un ilimizde gözaltına alındığına ilişkin haber ve yorumlar' kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haber ve yorumların mağduriyet algısı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir."

TIKLAYIN - DEM Parti Diyarbakır Eş Başkan adayı Doğan Hatun: Gözaltına alınıyoruz