Gündem

Diyarbakır Valiliği: Bombalı eylem hazırlığında 3 kişi yakaladık, 1’i serbest bırakıldı

24 Şubat 2019 11:04

Diyarbakır Valiliği, şehirde “PKK mensubu, bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu” iddia edilen 3 kişinin yakalandığını duyurdu. Valiliğin aktardığına göre 2 kişi tutuklanırken bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütüne 2015 yılı Temmuz ayı içerisinde katılım yapan, aranma ve yakalanma kayıtlarının bulunmamasından dolayı silahlı terör örgütü tarafından metropol şehirlerde fedai tarzı eylemlerde görevlendirildiği tespit edilen Hogir Van (K) S.D., Dersim Çewlik (K) B.B. ve Kendal Azadi (K) M.K. isimli (3) terörist, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; İzmir, Çanakkale, ve İstanbul illerinde belirlenen adreslerde yapılan operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınmış ve Diyarbakır iline getirilmişlerdir.

Bahse konu şahıslardan, Hogir Van (K) S.D. ve  Kendal Azadi (K) M.K. isimli şahıslar soruşturma işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklanmış, Dersim Çewlik (K) B.B. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 

Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün sivil yapılanması, işbirlikçi faaliyetlerine yönelik yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.