Gündem

Diyarbakır miting saldırısı davasında sanık avukatı, müştekilere ve avukatlarına saldırdı

29 Kasım 2019 16:25

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015’te Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği seçim mitingine yönelik IŞİD'in bombalı saldırısına ilişkin 5 sanığın yargılandığı davanın 24. duruşması Sincan Batı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmada sanık avukatı Savaş Kaya, müşteki avukatlara cinsiyetçi hakaretlerde bulunarak saldırdı.   

Duruşmaya HDP milletvekilleri Abdullah Koç, Hüseyin Kaçmaz ve Musa Farisoğulları, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün yanı sıra Amed Aileleri İnisiyatifi üyeleri saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralılar, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Cemil Yıldız’ın eşi Sultan Yıldız ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) üyeleri katıldı. 
 
Mahkeme heyeti duruşma salonuna yaklaşık 40 dakika geç geldi. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Kılınç ve İsmail Korkmaz bulundukları cezaevlerinden, tutuksuz yargılanan sanık Burhan Gök ise Antep’ten Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanık Orhan Gönder ise duruşma salonunda hazır bulundu.
 
İlk olarak konuşan müşteki avukatlardan Özgür Faik Erol, mütalaa okunmadan önce ve sonrasında esasa ilişkin beyanlarını sunmak için ek süre talep etti. Erol, “Ayrıca savunmayı yapacağımız duruşmada mevcut salonun küçük olduğunun göz önünde bulundurarak daha büyük bir salonda duruşma yapılması ve SEGBİS kayıtlarının alınmasını, katılanların da duruşmaya katılımının sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.
 
Ardından katılan sıfatıyla duruşmada bulunan müştekiler konuştu.  Müştekiler asıl sorumluların bir an ortaya çıkmasını istedi.
 

Sanık avukatı müştekilere saldırdı

Müştekilerden Mehmet Kurul konuşmasında, “’Adalet mülkün temelidir’ diyorsunuz. Madem öyle bir an önce adalet yerini bulsun sorumlular yargılansın" dedi. Kurul'un konuşması sırasında sanık avukatları ve müştekiler arasında arbede yaşandı. Sanık avukatlarından Savaş Kaya, müştekilere ve müşteki avukatlarına cinsiyetçi küfürler ederek saldırdı. Sanık avukatı salondan zorla çıkartıldı (MA)