Gündem

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine ‘kayyım’ iddiası doğru mu: Başkanlar, ‘kendilerine bilgi gelmediğini’ söylediler

İlhami Işık, Twitter hesabından Diyarbakır, Van, Mardin belediye başkanlarının görevden alındığını iddia etmişti

19 Ağustos 2019 02:00

T24 Haber Merkezi

Ergenekon soruşturmaları ve “Kürt sorununa çözüm süreci”nde “Balıkçı” lakabı eşliğinde istihbarat yorumlarıyla kamuoyuna yansıyan İlhami Işık, Twitter hesabından, “Diyarbakır, Van, Mardin belediye başkanlarının görevden alındığı söyleniyor. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir” mesajını paylaştı. Işık, daha sonra gelen tepkilere, ”Böyle bir haber var ve olmaması için paylaştım” yanıtını verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, kendilerine bilgi gelmediğini aktarırken, Mızraklı, “Bize tebliğ edilen bir durum yok. Bu saatte tebliğ gelmez. Teyit ettirebileceğimiz bir yer yok. Önceden basına sızdırma alışkanlıkları hep var” dedi.

Akşam saatlerinde, haklarında yürütülen soruşturmalar gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü görevden uzaklaştırdığı, yerlerine kayyum atadığı iddiası gündeme geldi. Bu konudaki bir bilgi notu da çeşitli Twitter hesaplarından paylaşıldı.

Ergenekon soruşturmaları ve “Kürt sorununa çözüm süreci”nde “Balıkçı” lakabı eşliğinde yaptığı istihbarat yorumları kamuoyuna yansıyan İlhami Işık da Twitter hesabından iddiayı gündeme getirdi. Işık, “başkanların, partinin, vekillerin bilgisi yok” şeklinde gelen tepkiler üzerine, “Böyle bir haber var ve olmaması için paylaştım” yanıtını verdi.

Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları ise kendilerine bilgi gelmediğini aktardı. “Gazete Fersude” adlı internet sitesine konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, “Bu saatte tebliğ gelmez. Teyit ettirebileceğimiz bir yer yok. Önceden basına sızdırma alışkanlıkları hep var. Bu yolla bizim reflekslerimizi ölçmeye çalışıyorlar. Durumu takip edeceğiz. Bu tamamen hukuksuzluktur” dedi.

İddianın konuşulduğu saatlerde Diyarbakır’da HDP ve DBP’ye yönelik operasyon başlatıldığı iddiası da kamuoyuna yansıdı.