Gündem

Tanrıkulu: 'CHP zor zamanda Kürtleri yine yalnız bıraktı' dedirtmemeliydik; dedirtmedik

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şirin Payzın'a yorumladı

03 Eylül 2019 12:39

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Ağustos'ta Diyarbakır'a yaptığı ziyaretinde yerlerine kayyım atanan Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanları Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile bir araya geldi. Silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin mezarını da ziyaret eden İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyareti nasıl yankılandı? Ziyaretin, siyasal ve toplumsal anlamı ne? CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şirin Payzın'a değerlendirdi.

Diyarbakır ziyareti sırasında İmamoğlu'na büyük ilgi gösterildiğini söyleyen Tanrıkulu, Kürtlerin İmamoğlu'na bakışını "Bize zulmeden Erdoğan var, bir de onu yenen İmamoğlu var" sözleriyle ifade etti. CHP'nin ise kayyımlar sonrası Kürt vatandaşa destek olması gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu " 'CHP zor zamanda Kürtleri yine yalnız bıraktı' dedirtmemeliydik; dedirtmedik" diye konuştu. 

CHP'nin yeni bir Kürt raporu hazırladığını belirten Tanrıkulu, "Bir taraftan Kürt seçmenle bağımızı güçlendireceğiz, bir yandan da muhafazakârlarla bağımızı koruyacağız" dedi. Kayyım atamalarının seçim hukukunu yok saydığını söyleyen Tanrıkulu, kayyım yasalarının Cumhurbaşkanlığı kararıyla geçirildiğini hatırlattı. 

Tanrıkulu, eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında tahliye kararı verilmesiyle ilgili de konuştu. 18 Eylül'de Demirtaş'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde dosyasının görüleceğini hatırlatan Tanrıkulu, öncesinde tahliye kararının çıkmasının hükumetin elini güçlendirmek amaçlı olduğunu söyledi. AİHM'den çıkacak kararın uygulanmaması durumunda Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nden ihraç edilebileceğini savundu.