Gündem

Diyarbakır'da polis aracına saldırı

Patlamada yaralanan dokuz polis memuru hastanelere kaldırıldı, beş kişi gözaltına alındı

16 Aralık 2022 07:16

Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında park edilmiş halde bekleyen bombalı araç patlatıldı. Patlama sırasında biri sivil , sekiz polis memuru yaralandı. Kontrol amaçlı hastanelere sevk edilen yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Patlamayla ilgili beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır Mardin kara yolu Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş araç patlatıldı. Saldırı ihbarının ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Saldırı sırasında devrilen minibüste biri sivil, sekiz polis memuru yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 05.10 sıralarında göreve giden çevik kuvvet midibüsünün geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapıldığı bildirildi. Zırhlı polis midibüsü içerisinde bulunan dokuz kişinin kontrol amaçlı hastanelere sevk edildiği kaydedilen açıklamada, "Herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konuyla ilgili iki kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya ile olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "çevik kuvvet aracı göreve giderken park edilmiş bir aracın patlatılarak terör saldırısının gerçekleştirildiğini" söyledi.

İki şüphelinin gözaltına alındığını bildiren Su, "Allah'a şükürler olsun ki arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı olarak hastanelere sevk edilmiştir.  Dokuz arkadaşımızdan yedisi ayakta tedaviyle taburcu edilmiştir.  İki arkadaşımız da kontrol altında. Hayati tehlikeleri yok. İnşallah onlar da taburcu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Vali Su, şöyle devam etti:

"Araç kiralanmak suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan, buraya getirip patlatan şahıs olduğunu değerlendirdiğimiz şahsı ve olay sonrası taksiyi süren şahsı gözaltına aldık Lice'de. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Geçmiş olsun. Çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşların çalışmaları bittikten sonra gerekli açıklamaları yaparız. Tahkikat bittikten sonra inşallah daha geniş bilgiyle açıklama yapılacaktır. Çok şükür ciddi yaralı arkadaşımız yok. İlimizde huzur ve güven ortamının sağlanması için tüm arkadaşlarımızın gayretleriyle çalışmaları sürdürüyoruz."

Gözaltı sayısı beşe yükseldi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise, patlamayla ilgili soruşturma başlattı. Görevlendirilen cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla ilgili üç şüphelinin daha gözaltına alındığı, gözaltı sayısının 5'e yükseldiği öğrenildi. (AA)