Gündem

Diyarbakır’da onlarca kişinin öldüğü site için, "taşıyıcı kolonlar kesildi" iddiası

10 Şubat 2023 15:34

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Diyarbakır'da çöken ve onlarca kişinin yaşadığı iki binada, taşıyıcı kolonların kesildiği iddia edildi. Kolonların kesilmesiyle ilgili site sakinleri ile bina yönetiminin davalık olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği büyük depremde Diyarbakır'da da büyük yıkım oldu. Depremde, kentteki yedi bina yıkıldı.

Amida Haber'den İlyas Akengin'in haberine göre; yıkılan binalardan biri de Yenişehir İlçesi’ndeki Elazığ Caddesi üzerinde bulunan dört bloklu Galeria Apartmanı oldu. Çevrede başka enkaz bulunmazken, sitenin B ve D bloğu çöktü. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği iki binada alt kattaki işyerlerinin, genişletme çalışması için kolon kestiği iddia edildi.

Site sakinleri, sitenin altında otopark ve market olduğunu ve bu iş yerlerinin alan açmak için kolonları kestiğini iddia etti. Bina sakinleri, binaların yıkılmasına kesilen kolonun neden olduğunu söyledi.

Depremde yerle bir olan Serin yapı sitesinden yaralı olarak kurtarılan ancak annesi ile kardeşleri enkazda kalan Vedat Tanrıkurt, "Bu binadaki bir iş yeri kaç yıl önce bir kuruma kiralandı. Kiralanırken bazı taşıyıcı kolonların kesildiğini bende duydum. Hatta bununla ilgili site yönetimi ile iş yeri sahibi arasında tartışma yaşandığı ve mahkemelik olduklarını biliyoruz. Gördüğünüz gibi site iki bloktan oluşuyor. Sitenin bir bloğuna hiçbir şey olmamış. Ama bizim oturduğumuz blok yerle bir olmuş. Bu konunun ciddi bir şekilde araştırılması lazım. Bu kadar insanın ölümüne eğer bu ihmal neden olmuşsa, onları Allah’a ve adalete havale ediyorum" diye konuştu.