Gündem

Diyarbakır'da KBB mağduriyeti: 3 hastanede doktor yok

Geçen yıl Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KBB doktorları ile başhekimlik arasında sorun yaşanmış, birçok doktor farklı ile gönderilmişti

Fotoğraf kaynak: Amida Haber

24 Temmuz 2024 12:52

Diyarbakır'da üç kamu hastanesinde Kulak-Burun-Boğaz (KBB) bölümü doktorlarının çeşitli sebeplerden hastanede bulunmadığı öğrenildi. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan 2 doktordan biri izinliyken, diğer doktorun ameliyatlara girdiği gerekçesiyle poliklinik hizmeti vermediği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Selahattin Eyyubi ve Askeri Hastane'de görevli KBB hekimlerinin de raporlu oldukları öğrenildi.

"Takviye yapılması lazım"

Amida Haber’in haberine göre, Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen, yaz süreci nedeniyle birçok hastanede kadro sıkıntısının yaşandığını belirtti: “Yaz olduğu için doktorlar izne ayrılıyor. Sağlık Müdürlüğünün normalde izne ayrılan hekimin yerine takviye yapması lazım ama Sağlık Müdürlüğü yapmıyor. Sağlık kurumları iyi yönetilmiyor. Mecbur hizmetten gelen hekim var, onlar ayrılıp gidiyor. Oda bir etken. Yine bölge insanı boşluk görünce batı iline gidiyor, kimi yurt dışına gidiyor.” 

"Özele götürmek zorunda kaldım"

Mağduriyetini paylaşmak isteyen bir vatandaş, “İki gündür kızımın kulağı ağrıyordu. Önce kızımı Eğitim Araştırma Hastanesine götürdüm. Doktorlardan biri rapor alarak izne ayrılmış, diğeri de ameliyatta olduğu için poliklinik hizmeti vermeyeceğini söyledi. Selahattin Eyyubi ve eski Askeri Hastanesi'ndeki görevli KBB doktorları ise rapor alarak izne ayrıldığı için kızıma bakacak kimse bulamadım. Başka yer bulamayınca kızımı özele götürmek durumunda kaldım” dedi.

Kriz yaşanmıştı

Öte yandan geçen yıl Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KBB doktorları ile başhekimlik arasında sorun yaşanmış, birçok doktor farklı ile gönderilmişti.