Gündem

Diyarbakır'da beş kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin Karayolları hakkında "ihmal" iddiasıyla suç duyurusu

28 Ocak 2023 12:43

Diyarbakır’da beş kişinin yaşamına mal olan kazaya karışan otobüs firması, Karayolları hakkında “ihmal” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Silvan Karayolu’nda iki hafta önce meydana gelen kazada beş kişi yaşamını yitirmiş, 22 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü, yolda onarım çalışması başlattı.

Otobüs firması yetkilileri, kaza raporunda yer alan “yol kusuru” yoktur ibaresine karşı, Karayolları hakkında suç duyurusunda bulundu. Amida Haber’e konuşan bir firma yetkilisi, “Madem yol hatası yok, yol neden yapılıyor?” dedi.

2 ayda 20 kaza yaşandı

Amida Haber'in haberine göre; firma yetkilisi, aynı yolda 2 ayda 20’ye yakın kaza olduğunu söyledi. Kazalarla ilgili raporların karakolda olduğunu belirten yetkili, “Yolun asfaltı kayganlaşmıştı. Yapılması için defalarca bilgi verildi. Kaza raporunda yol hatası yok denildi. Biz Karayolları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Savcılık karakoldan bilgi istedi” dedi.

Karayollarının kazadan sonra başlattığı çalışmayı kayıt altına alıp, savcılığa verdiklerini ifade eden yetkili, "Arkadaşlarımızın bir kusuru yoktu. Şoför epey mücadele etmiş. Hızı 82 imiş. Ama yol kaygan olduğu için kontrolü sağlayamamış" diye konuştu.

Kusur oranını rapor belirleyecek

Kaza sonrası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Çıkacak raporda, kusur oranının belli olacağı ve savcılığın işlem yapacağı belirtildi.