Gündem

Diyanet'in hakkında suç duyurusunda bulunduğu şarkıcı Volkan Konak: Siyaset korosunda şarkı söylemeyeceğim

"Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in koltuğunu işgal eden zat" diyerek Ali Erbaş'ı eleştirdiği paylaşımı nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu

29 Ocak 2024 13:45

Diyanet'in geçen günlerde hakkında suç duyurusunda bulunduğu şarkıcı Volkan Konak, yeni bir paylaşımla gündeme geldi. 

Diyanet'e "Ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum" demişti

Yılbaşı kutlaması için Kıbrıs'ta bir programa katılan şarkıcı Volkan Konak, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Atatürk'ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat, insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sökterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır. Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…" ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet'ten suç duyurusu

Konak'ın bu paylaşımı sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

"Herkes haddini bilecek"

Konak da "Herkes haddini bilecek. Benim ülkem kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir. Dürüst, onurlu, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun" demişti.

“Vefasız ve sevgisiz bu siyaset korosunda şarkı söylemem, beni silin, ben yokum”

Şarkıcı bugün başka bir paylaşımıyla gündeme geldi. Siyasi partileri hedef alan Volkan Konak "Ülkemizde ve Orta Doğu'da siyasi partiler ya tarikat ya tek adam sistemidir ve de siyaset yapan kişilerin zenginleşme alanıdır. Vefasız ve sevgisiz bu siyaset korosunda şarkı söylemem. Dolayısıyla beni silin. Ben yokum" dedi.

"Siyaset korosunda şarkı söylemeyeceğim"

Konak ilerleyen saatlerde söz konusu paylaşımına açıklık getirdi. Konak, “Dostlar; söylediğim yanlış anlaşılmış galiba, siyaset korosunda şarkı söylemeyeceğimi belirttim. Ben her zaman olduğu gibi, dürüst, uygar ve asil insanların korosunda şarkılarımı söyleyemeye devam edeceğim. Son söz; yaşasın sevgi, yaşasın bilim, yaşasın sanat” ifadelerini kullandı.