Gündem

Diyanet imamlar arasında tiyatro yarışması düzenliyor: Rahleden sahneye

Yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye ise 6 bin TL ödül verilecek

01 Haziran 2024 13:41

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Rahleden Sahneye Sahne Oyunu Metin Yazma Yarışması" düzenleme kararı aldı.

Kısa Dalga'dan Sinan Tartanoğlu'nun aktardığına göre; Diyanet İşleri Başkanlığı; Kuran kurslarına katılımı artırmak ve Kuran kursu öğrencilerinin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için imamlar arasında "Rahleden Sahneye" adıyla tiyatro oyunu yazma yarışması düzenliyor.

Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı Yarışma Esasları'na göre; yarışmaya Kuran Kursu öğreticileri başta olmak üzere başvaiz, uzman vaiz, vaiz, baş imam hatip, uzman imam hatip, imam hatip, başmüezzin, müezzin-kayyım, eğitim uzmanı ve din hizmetleri uzmanı unvanlarında görevli olanlar katılabilecek. 

Polemik oluşturabilecek ifadelerin kullanıldığı eserler kabul edilmeyecek

Sahne oyunlarının konusunun, "milli ve manevi değerlere uygun" olması gerekecek. Ayrıca, "İslam dininin temel ilkelerine aykırı, hakaret, reklam, ayrımcılık içeren siyasi-ideolojik görüş ve ifadelere yer veren, polemik oluşturabilecek veya spekülasyona yol açabilecek ifadelerin kullanıldığı eserler kabul edilmeyecek."

Birinci imama 10 bin TL

Jüri, yarışmanın ilk üçünü belirleyecek. Sonuçlar da Eylül 2024'te Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacak. Yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye ise 6 bin TL ödül verilecek.