Gündem

"Diyanet, Atatürk'ün adını anmamak için sözüm ona Atatürk'ü kaynak gösteriyor ancak tarihi gerçeği çarpıtıyor"

09 Kasım 2019 07:40

Sözcü yazarı Sinan Meydan, cuma hutbelerinde Atatürk'ü anmadığı gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirdi. Diyanet'in Atatürk'ün sağlığında hutbelerde kendi adının geçirilmemesine yönelik kararname yayınladığı iddiasına işaret etmesine tepki gösteren Meydan, "Halifelik kaldırıldığı için artık halifeden söz edilmesin demek istiyor. Şahısların adı anılmasın derken kastettiği halifenin adı. O belgede Atatürk 'hutbelerde benim adımı anmayın' demiyor" dedi. Meydan, "Diyanet, Atatürk'ün adını anmamak için sözüm ona Atatürk'ü kaynak gösteriyor. Ancak bunu yaparken tarihi gerçeği çarpıtıyor" diye konuştu.

Eski bakan, eski Diyanet İşleri Başkanı ve eski AKP Milletvekili Sait Yazıcıoğlu da Sözcü'ye yaptığı değerlendirmede bu kararnameden bilgisi olmadığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Hutbelerde ülkesine, milletine faydası dokunmuş kişileri anmanın, onlara rahmet okumanın niye sakıncası olsun.” Diyanetten sorumlu Devlet eski Bakanı ve AKP Ankara eski Milletvekili Sait Yazıcıoğlu Atatürk'ün sağlığında hutbelerde kendi adının geçirilmemesine yönelik kararname yayınladığı iddiasına ilişkin ‘'Böyle bir belgeden bilgim yok. Üstelik hutbelerde ülkesine, milletine faydası dokunmuş kişileri anmanın, onlara rahmet okumanın niye sakıncası olsun."