Gündem

Netflix'in ardından Disney de Türkiye'ye 'destek' açıklaması yaptı

09 Şubat 2023 23:17

Kahramanmaraş depremlerinin ardından kamuoyuna yönelik herhangi bir açıklama yapmadığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilen Netflix'in depremzedeler için destek paylaşımı yapmasının ardından bir açıklama da Disney Türkiye'den yapıldı.

Yapılan açıklamada yardım kuruluşlarına katkıda bulunmak için harekete geçildiği belirtildi. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde meydana gelen yıkıcı depremlerin neden olduğu kayıplardan dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. The Walt Disney Company olarak yardım çabalarına katkıda bulunmak için ilk andan itibaren çalışma arkadaşlarımızla birlikte, ilgili yardım kuruluşlarına destek olmak için harekete geçtik. Yardımlarımızı düzenlediğimiz bağış kampanyasıyla tüm dünyadaki Disney çalışanlarının da katılabileceği şekilde genişlettik. Ayrıca önümüzdeki günlerde FOX yayınlarımız aracılığıyla depremzedelere yönelik bir yardım kampanyası da planlıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zorlu günleri hep birlikte dayanışma halinde aşacağımıza inanıyoruz."

 

 

TIKLAYIN | Sosyal medyadan 'boykot' çağrısı yapılmıştı; Netflix, 'deprem' suskunluğunu bozdu