Gündem

DİSK: Tuzu kuru olanlar milyonların ekmek kavgasını yok sayıyor

15 Aralık 2022 16:28

Devrimcisi işçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), ‘''Asgari ücretliyi enflasyona ezdirmedik' diyenler bizim yaşadığı sıkıntıları görmezden geliyor. Tuzu kuru olanlar milyonların ekmek kavgasını yok sayıyor" açıklamasını yaptı.

DİSK, “İnsanca Ücret Vergide Adalet” pankartı altında eylem yaptı. Ulus Atatürk Anıtı önünde konuşan DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, “Gelirde adalet, vergide adalet. Türkiye'de milyonlarca işçi, emekçi, kamu çalışanı, emekli, dar gelirli şiddetli bir geçim krizi ile karşı karşıya'' dedi.

Dar gelirlinin ücretlerinin yüksek enflasyon ve artan vergi yükü ile erimeye devam ettiğini vurgulayan Görgün ,‘'Asgari ücretliyi enflasyona ezdirmedik diyenler bizim yaşadığı sıkıntıları görmezden geliyor. Tuzu kuru olanlar milyonların ekmek kavgasını yok sayıyor'' diye konuştu. Görgün, şunları söyledi:

‘''Dünya bizi kıskanıyor' diyenler, Türkiye'nin Avrupa'da en düşük asgari ücrete sahip ikinci ülke olduğunu söylemiyor. 'Dünya lideriyiz' diyenler dünyada asgari ücretin bu kadar yaygın olduğu ikinci bir ülke daha gösteremiyor. Asgari ücret ortalama ücret haline geldi. Sendikalı olmanın önüne engeller çıkaranlar, grevleri yasaklayanlar, Türkiye işçi sınıfını asgari ücrete mahkûm ediyor. Biz zam yağmurunun altında yaşam savaşı verirken, 'enflasyon düşüyor' diyorlar. Önce enflasyonu düşük göstererek sonra da enflasyona göre ücretleri artırarak hepimizin ekmeğine el uzatıyorlar. Gelir vergisi oranı ücretlilerde yüzde 10'a düşürülmeli, vergi tarife dilimleri en az asgari ücret veya yeniden değerleme oranında artırılmalı.''