Gündem

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı teklifi tartışma yarattı; CHP'li Namık Tan: Devlet, ticarethane değildir

"Aynı anda 6-7 maaş alan Cumhur İttifakının doymak bilmeyen kadroları, bu vakıf üzerinden, yeni istihdam ve gelir kaynağı yaratacaktır"

11 Mayıs 2024 10:01

T24 Haber Merkezi

Emekli Büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan 2/2139 sayılı Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu Teklifi hakkında sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu. Tan, bu teklifin kabul edilmesi halinde dünyada benzeri olmayan bir yapılanmanın ortaya çıkacağını, devletin ticarethane olmadığını ve Dışişleri Bakanlıklarını desteklemek için kar amacı güden bir vakfın kurulmasının yanlış olduğunu belirtti.

Tan, vakfın Dışişleri Bakanlığı'na paralel bir yapı oluşturacağını, devlet ciddiyetinden uzak bir komisyoncu zihniyetiyle hareket edeceğini ve bu tür bir oluşumun diğer bakanlıklar için de benzer rant mekanizmalarının kurulmasına örnek teşkil edeceğini ifade etti. Ayrıca, bu yapılanmanın Dışişleri Bakanlığı'nı küçülteceğini, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın otoriter anlayışına uygun "makbul" memurlar yetiştirme isteklerini gösterdiğini dile getirdi.