Gündem

Dışişleri'nden Fransa'ya tepki: Macron'un SDG heyetini kabul etmesini kınıyoruz

"Müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adım"

19 Nisan 2019 21:43

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'Suriye Demokratik Güçleri' (SDG) heyetini kabulü hakkında açıklamada bulundu. Aksoy, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki SDG heyetini kabul etmesini kınıyoruz. Terör örgütü uzantılarına suni meşruiyet kazandırmaya yönelik bu teşebbüs müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adımdır" dedi.

TIKLAYIN - Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan PYD’ye 'aktif destek'

Aksoy, "Suriye'nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan gündemlerin ilerletilmesine müsaade edilmemesinin önemini ve Türkiye’nin milli güvenliğini temin etmek için gerekli gördüğü önlemleri almaktan çekinmeyeceğini tekrar hatırlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bugün Paris’te Elysée Sarayı’nda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile görüşmüştü. Görüşmeye SDG adına “Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu” Eş Başkanı Ebid Hemid Mehbaş, YPG temsilcisi Nesrin Abdullah ve PYD Fransa Temsilcisi Halid İsa katılmıştı. Görüşme sonrası Fransız Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Emmanuel Macron’un “aktif desteğin sürdürüleceğine” dair SDG’ye güvence verdiği bildirilmişti.