Dünya

Yunan adalarına 7 günlük vizeye AB'den onay çıktı!

08 Aralık 2023 20:21

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, AB Komisyonu'nun 10 Yunan adasına yedi gün geçerli kapıda vize uygulamasını onayladığını duyurdu.

Yunanistan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) beşinci toplantısına katılmak için Atina'ya giderken, Türk vatandaşlarına vize jesti yapmaya hazırlanmıştı. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Erdoğan ile 7 Aralık'ta Atina'da görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada jesti duyurarak, Türk vatandaşlarına Türkiye kıyılarına yakın olan 10 Yunan adasına yedi günlük turist vizesi sağlanacağını bildirmişti.

Yunanistan, beklenen 7 günlük vize için AB'den izin aldı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Yunan adasına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulamasını onayladığını açıkladı. Yönetmeliğin hazırlandığını duyuran Keçeli, "Uygulamanın resmen bildirilmesini bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Bu konuda bir süredir çalışılıyordu. Uygulamaya dahil olacak adalarda, gümrük ve pasaport kontrolü gibi gerekli altyapının geliştirilerek vatandaşlarımızın adalara giriş ve çıkışlarda zorluklarla karşı karşıya kalmamaları amacıyla Yunan makamlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor" diye belirtti. 

TIKLAYIN - İşte kapıda vize uygulamasıyla gidilebilecek 10 Yunan adası

TIKLAYIN - Erdoğan ve Miçotakis bir araya geldi: Türk vatandaşlarına Yunan adalarında kapıda 7 günlük vize

Miçotakis: Yunanistan, Türkiye'nin AB sürecini destekliyor

Miçotakis, Erdoğan ile Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen ortak basın toplantısında şöyle demişti:

"Yunanistan’ın (Türkiye'nin) Avrupa Birliği üyelik sürecini istikrarlı şekilde desteklemesine ilişkin ülkemiz Avrupa müktesebatı çerçevesinde (Türk vatandaşlarına) vize kolaylığı sağlanmasını destekliyor ki Türkiye’nin genç nesilleri, bilim insanları, iş insanları, öğrenciler Avrupa’yla daha yakın ilişkiler kurabilsin. Ayrıca Yunanistan Türk vatandaşlarının ve ailelerinin tüm yıl boyunca 7 gün 10 adamızı ziyaret edebilmeleri için imkan sağlanmasını AB Komisyonundan talep etti ve bunu sağladı." 

TIKLAYIN | Erdoğan 6 yıl sonra Atina'ya gidiyor, YDİK 7 yıl sonra toplanıyor: Türk-Yunan ilişkilerinde 'temiz bir sayfa' hedefi

TIKLAYIN | Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sonrası Atina Bildirgesi imzalandı: Siyasi diyalog, pozitif gündem ve güven artırıcı önlemler vurgusu