Gündem

ABD'li mevkidaşı Blinken ile İstanbul'da görüşen Fidan: F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz

F-16 alım sürecinin sonuçlanmasının beklendiğini Blinken'a aktaran Fidan, İsveç’in NATO üyelik süreciyle ilgili nihai kararın ise Meclis'e ait olduğunu belirtti

06 Ocak 2024 17:42

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la İstanbul’da görüştü. 

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Fidan'ın bugün ABD'li mevkidaşı Blinken ile İstanbul'da yaptığı görüşmede Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler kapsamlı şekilde ele alındı. 

F-16 alım sürecinin sonuçlanmasının beklendiğini Blinken'a aktaran Fidan, İsveç’in NATO üyelik süreciyle ilgili nihai kararın ise Meclis'e ait olduğunu belirtti. 

İki Bakan, Gazze’de devam eden Hamas-İsrail savaşını da değerlendirdi. İsrail’in artan saldırganlığının tüm bölgeye yönelik bir tehdit olduğunu belirten Fidan, derhal ateşkes ilan edilerek Gazze’ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak iki devletli çözüme yönelik müzakerelere bir an önce başlanması çağrısında bulundu. 

Karadeniz’de gerilim yaşanmasının Türkiye tarafından istenmediğini bildiren Bakan Fidan, Rusya ve Ukrayna’da üretilen gıda ürünlerinin güvenli biçimde dünya pazarlarına ulaştırılması için Türkiye'nin çaba gösterdiğini söyledi. 

Görüşmede, Azerbaycan – Ermenistan arasındaki görüşmeler ile Suriye ve Irak gibi bölgesel konular da ele alındı. 

Blinken daha sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vahdettin Köşkü'nde görüştü. 

TIKLAYIN - Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'la görüştü