Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kiliselerin, vakıfların ve cemaatlerin haklarını verdik, veriyoruz

"Yıllardır adım attığımız, farklı inanç gruplarının, farklı vakıfların ve cemaatlerin haklarını vermek için attığımız adımlar çerçevesinde gelen taleplerdir"

07 Mart 2019 16:48

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İktidara geldiğimiz günden bu yana Türkiye'de farklı inançlara mensup kiliselerin, vakıfların ve cemaatlerin haklarını verdik, veriyoruz" dedi.

Karabağlar ilçesinde seçim ofisini ve esnafı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, vatandaşlarla bir araya geldi, taksi durağında çay içti, 1 yaşındaki Yağız bebeği kucağına alarak sevdi.

Daha sonra Tarihi Asansör'de üç semavi dinin temsilcileriyle yemekte buluşan Bakan Çavuşoğlu, program sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir ve Anadolu topraklarının farklı kültürlerin, medeniyetlerin beşiği olduğunu söyledi.

Toplantıda burada faaliyet gösteren kilise, cemaat ve vakıfların gündeme getirdiği konuları değerlendirdiklerini belirten Çavuşoğlu, talepleri dinlediklerini anlattı.

Çavuşoğlu, bu tür toplantıları sadece seçim zamanında değil, her zaman yaptıklarını ifade ederek toplantıların taleplerin, sorunların karşılanmasında faydalı olduğunu dile getirdi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıdaki taleplere ilişkin soru üzerine, mülkiyet konuları, kiliselerin restorasyonu, vakıf kurulması gibi istekler olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Bunlar yıllardır adım attığımız, farklı inanç gruplarının, farklı vakıfların ve cemaatlerin haklarını vermek için attığımız adımlar çerçevesinde gelen taleplerdir. İktidara geldiğimiz günden bu yana Türkiye'de farklı inançlara mensup kiliselerin, vakıfların ve cemaatlerin haklarını verdik, veriyoruz. İnanan, inancına güvenen başkalarının dininden, inancından rahatsız olmaz. Ülkemizin gerçekleridir. Arkadaşlarımızın burada gündeme getirdiği konular da makul konular, biz de takibini yapacağız."