Ekonomi

Direnişteki Gesbey işçileri: Sendikalı olmak anayasal bir haktır

"6 gündür fabrika önünde hakkımızı arıyoruz"

20 Mart 2024 14:46

Balıkesir’de bulunan Türk - İspanyol ortaklığındaki Gesbey Fabrikası’nda DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını ileri süren 6 işçi, 6 gündür fabrikanın önünde eylem yapıyor. İşçiler, "Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sendikalı olmak anayasal bir haktır" dedi.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Gesbey Fabrikası’nda DİSK bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten atıldığını ileri süren işçiler, 6 gündür fabrika önünde eylem yapıyor.

İşçiler, "Sendikaya üye olduğumuz için işten çıkarıldık. 6 gündür fabrikanın önünde hakkımızı arıyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sendikalı olmak anayasal bir haktır" dedi.

Fabrika yetkilisi: Süreç, sendikal değil

Konuyla ilgili olarak Gesbey Fabrikası yetkilileri ise "Sendikal süreçle ilgili bir durum söz konusu değildir" dedi.

2010 yılında Beyçelik Holding ve İspanyol Gestamp Wind Steel ortak girişimiyle kurulan ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde iki fabrikası bulunan Gesbey Enerji Türbini Kule Üretim San. ve Tic. A.Ş., rüzgar türbini kuleleri üretimi yapıyor. Türkiye'nin en büyük kapasiteli rüzgar türbin kule üreticisi olan firma, yıllık 430 kule üretim kapasitesine sahip. Ağustos 2011'de başladığı seri üretimden bu yana 1,6 MW - 4,5 MW arası ve 76 m-120 m boyutlarında 95 farklı tip rüzgar türbini kulesi imal etti. Şirket, ürettiği kuleleri 17 ülkeye ihraç ediyor.