Gündem

Dilipak: Yarın İmamoğlu benden daha iyi bir Müslüman olamaz mı; elbette olabilir

"Herkese davetimizi sürdürelim"

02 Temmuz 2019 07:11

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İslam tarihinden örnekler verdiği yazısında kendilerinin her yerde dost ve düşmanlarının olduğunu söyledi. Kendisiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun müslümanlığını karşılaştıran Dilipak "Yarın İmamoğlu benden daha iyi bir Müslüman olamaz mı" diyerek "Elbette olabilir. O zaman biz herkese davetimizi sürdürelim" ifadesini kullandı.

Dilipak "Şimdi karar zamanıdır" başlıklı yazısının bir bölümünde şunları kaydetti: 

Bizim her yerde dostlarımız, her yerde düşmanlarımız var. Düşman evinde dost, dost evinde düşman! Kendi nefsimizde şube açan bir şeytan var! Her ay umre yapıp günahlarını sildirdiğini düşünen kendini herkesten çok umre ve hac yaptığı için mütedeyyin, muhafazakar sayan “müfsit ve fasık” insanlar da var. Evet, İmamoğlu benden ses olarak daha güzel Kur’an-ı Kerim okuyor. İçindekilere ne kadar uyuyor o ayrı. Belam da Hz. Musa ve Harun’dan sonra Tevrat’ı en iyi bilen bir kişi idi.

Yarın İmamoğlu benden daha iyi bir Müslüman olamaz mı! Elbette olabilir. O zaman biz herkese davetimizi sürdürelim.

Bu anlamda güzel örnek olmalıyız. Taif’e giden peygamber gibi olmalıyız. Adalet barış, hürriyet çizginden ayrılmamamız gerek. Haksızlıklar karşında tarafımız haklıdan yana olmalı. O kim olursa olsun. İşi ehline vermeliyiz. Müslümanız da “Müslümancılık” Müslümanlık değildir. Müslüman bir başkasına haksızlık yaparsa biz haklıdan yana olmalıyız.

Yazının tamamı için tıklayın