Gündem

"Dilerim yetkililer, bu vahim iddiaların sona ermesi için gereken önlemleri bir an önce alırlar"

17 Nisan 2019 07:45

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarının bulunduğu Anıtkabir'deki yetkililerin vatandaşlara kaba davranışlarda bulunduğu yönündeki iddiaları köşesine taşıdı. İddiaya göre Anıtkabir kapısındaki yetkililer "Hoşgeldiniz, ruhsat lütfen" ifadesi yerine, “Ruhsat ver” demeye başladı. Dündar okuyucularının rahatsızlıklarını aktardığı yazısında, "Dilerim yetkililer, bu vahim iddiaların sona ermesi için gereken önlemleri bir an önce alırlar" dedi. 

Dündar'ın yazısında göre bir vatandaşın başına Anıtkabir'de şunlar geldi:

O gün hava yağmurluydu. Çocuklarımız bir süre kapalı alanda bekledikten sonra, merdivenlere geçip fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler.
ATA'mızın huzurunda olmanın eşsiz duygularını yaşayan “çocuklarımız” hiçbir yönlendirme olmaksızın tamamen içgüdüsel olarak bir anda ve hep birlikte alkışlamaya başladılar. Aman Allahım. Görevlilerin inanılmaz telaşlı ve abartılı azarlamalarını duyunca, veliler olarak kanımız dondu. Doğal olarak sormak gereğini hissettim bu aşırı tavrın nedenini. Cevap çok düşündürücüydü: “Aldığımız emir doğrultusunda her ne şart ve nedenle olursa olsun, Anıtkabir içinde alkış kesinlikle yasaklandı, bunu uyguluyoruz!..” Bunun üzerine “Biraz daha yumuşak olamaz mıydınız” diye sordum. Keşke sormaz olaydım: “Emir aldık, burada kime nasıl davranacağımızı sizden mi öğreneceğiz?..

Dündar başka iddialara da yer verdiği yazısını "Dilerim yetkililer, bu vahim iddiaların sona ermesi için gereken önlemleri bir an önce alırlar!.." sözleriyle sonlandırdı. 

Yazının tamamı için tıklayın