Gündem

Didem Soydan, Cumartesi Anneleri'nden 'onlar adına' özür diledi

"Onca üzüntülerinizin arasında bu haber ile sizi üzdülerse..."

13 Mart 2019 14:48

Manken Didem Soydan’ın yıllardır kayıp yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri ile ilgili yaptığı açıklamaya 'terör soruşturması' açıldığı öğrenildi. Takipsizlikle sonuçlanan soruşturma sonrası Didem Soydan, Cumartesi Anneleri'ne "Onca üzüntülerinizin arasında bu haber ile sizi üzdülerse ben onlar adına tekrar özür dilerim" dedi.

Soydan, sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından Hasan Ocak ile annesinin fotoğrafını paylaşıp altına "Bir anne, evladını arıyor. Gözaltına alınmış ve kaybedilmiş evladını. Onların adı benim için sevginin, vazgeçmemenin, yüreğin, analığın sözlük karşılığıdır. Cumartesi anneleri özür diliyorum. Gördüğünüz muamele için özür diliyorum. Sizler çöp yığınının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Özür dilerim" şeklinde yazdığı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet edildi.

Şikayet üzerine Soydan hakkında "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatan başsavcılık, incelemesini tamamladı.

Başsavcılık, "söylenilen sözlerin propaganda kapsamında değerlendirilemeyeceği" gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Cumartesi Anneleri, sosyal medya hesabından Didem Soydan'ı etiketleyerek şu mesajı yazdı:

"Kaybedenlere dokunmayanlar adalet talebimize ses verenlere karşı suç üretmeye çalışıyor. Acımıza ortak olmak suç değildir. Didem Soydan vicdanın sesidir."

Soydan da şu mesajı yazdı:

"Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Cansınız. Onca üzüntülerinizin arasında bu haber ile sizi üzdülerse ben onlar adına tekrar özür dilerim. Sevgiler"

Öte yandan Soydan, kendi annesiyle yaşadığı bir diyalogu da paylaştı: