Gündem

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 4

(aktüel görüntülerle geniş haber)  1- VATAN CADDESİ'NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENİ  Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Harun UYANIK / İSTANBUL DHA 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96

30 Ağustos 2018 17:49

(aktüel görüntülerle geniş haber) 

1- VATAN CADDESİ\'NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENİ 

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Harun UYANIK / İSTANBUL DHA
30 Ağustos Zafer Bayramı\'nın 96. yıl dönümü kapsamında  Vatan Caddesi\'nde kutlama töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1\'inci Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Usyal , İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapılacağı alan Türk bayraklarıyla donatıldı. Tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1\'inci Ordu Komutanı Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal\'ın tören aracına binerek vatandaşları selamlaması ile başladı. Ardından tören yürüyüşü yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan\'ın mesajı okundu.  Folklor gösterilerinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri araçları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri konvoy halinde Vatan Caddesi\'nden geçti. Geçit sırasında töreni izlemeye gelenler sevgi gösterisinde bulundu. Törende, gösteri yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımı da vatandaşların beğenisini topladı. Tören geçitlerin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:
--------------------
- Protokolün selamlaması
- İstiklal Marşı\'nın okunması
- Türk bayrağının göndere çekilmesi
- Avsever\'in konuşması
- Geçit töreni
- Protokolden görüntüler
- Töreni izlemeye gelenler
- Genel ve detaylar 


30.08.2018 - 11.30 Haber Kodu : 180830043
30.08.2018 - 12.58 Haber Kodu : 180830081

========================

2 - KEMALREİS FIRKATEYNİ ZİYARETE AÇILDI

Haber-Kamera: Gökhan ÇELİK - İdris TİFTİKÇİ - Şengüler YEŞİL, İSTANBUL DHA
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı\'na bağlı TCG Kemalreis Fırkateyni İstanbul\'da şehit aile ve yakınları ile vatandaşların ziyaretine açıldı.
Gölcük\'ten gelerek Sarayburnu iskelesine demirleyen TCG Kemalreis Fırkateyni sabah 10.00\'da vatandaşların ziyaretine açıldı. Fırkateynde bulunan görevli askerlerce karşılanan vatandaşlar, daha sonra gemi içinde gezdirildi. Gezi sırasında vatandaşlara, gemiyle ilgili bilgilendirme yapıldı.Fırkateynie çocuğu ile gelen bir aile, \"Türkiye\'nin mücadeleci yanını yansıtan Zafer Bayramı\'nı kutluyorum. Bu önemli günleri çocuklarımıza da göstermek, öğretmek lazım. Bu özel günleri tatil olarak değil de daha çok tarihi öğrenmesi açısından biz de buraya geldik. Subaylarımıza da teşekkür ediyorum. Gayet güzel şekilde aydınlattılar\" şeklinde konuştu
Öğle saatlerinde fırkateyne şehit aile ve yakınları geldi. Gemi mürettebatı ile öğle yemeğinde biraraya gelen şehit aile ve yakınları daha sonra görevli personel tarafından gemide gezdirildi. Gezi sonunda DHA\'ya konuşan şehit annesi Fatma Önel, \"Valla iyi ki varmış bu zaferimiz. Ben şehit annesiyim. Subayları görünce hemen oğlum geliyor aklıma. Benim oğlum da denizciydi. Gurur duyuyorum, onur duyuyorum fakat acımız da büyük. Onu bir kez daha yaşıyorum. İlk önce görmek istemiyordum bu beyaz elbiseleri. Sonra da görmeden yapamaz oldum, böyle bir psikolojideyiz. Onlarla yaşıyoruz, onlarla varız\" dedi.
Bir şehit babası da, \"Memnun olduk bizi hatırladılar, her zaman istiyoruz bizi böyle hatırlamalarını. Şehit babasıyım ben. Bahriyeli askerdim zaten bana yabancı değil. Bayram biraz buruk geçiyor ama Allah bugünlerimizi aratmasın\" ifadelerini kullandı.


Görüntü dökümü
---------------------
-TCG Kemalresi fırkateyni
-Fırkateyni ziyarete gelenler
-Mürettebatın ziyaretçileri gezdirmesi
-Şehit ailelerini güverteye çıkması
-Şehit aileleri ile röportaj
-Vatandaşlarla röportaj

30.08.2018 - 14.33 Haber Kodu : 180830117

===========

3- BANGLADEŞLİ GENÇ 3. KATTAN AŞAĞI BÖYLE DÜŞTÜ 

*O anlara şahit olan bir kadın baygınlık geçirdi
 
Haber-Kamera: Hüseyin COŞKUN - Murat SOLAK - İSTANBUL DHA
Fatih\'te 5 arkadaşıyla birlikte birlikte yaşayan Bangladeş uyruklu bir genç 3. kattaki evlerinin penceresinden düştü. O anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.  
Olay, Fatih\'in Kumkapı semtinde bulunan Türkeli Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. 5 arkadaşıyla birlikte bir apartmanın 3. katında yaşayan Bangladeş uyruklu bir kişi, evin penceresinden metrelerce aşağıya düşerek, kaldırıma çakıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan gencin, ilk belirlemelere göre belinde ve ayaklarında kırıklar oluştuğu öğrenildi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Gencin yere düştüğünü gören bir kadının, yolun karşısındaki kaldırımda bayılarak yere yığılma anları da güvenlik kamerasına yansıdı. 

OLAY ANI KAMERADA 
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Bangladeşli gencin yüksekten düşerek yere çakıldığı anlar yer alıyor. Düşme anında caddede araç trafiğinin yoğun olduğu, gencin bir aracı adeta sıyırarak kaldırıma çakıldığı görülüyor. Zemine çakılarak belinde ve ayaklarında kırıklar oluşan gencin düştüğünü gören bir kadının fenalaşarak bayıldığı anlar ise başka bir güvenlik kamerası tarafından kaydediliyor. Çevredeki vatandaşların bayılan kadına ilk müdahaleyi yaptığı da görüntülere yansıyor.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
- Gencin düşme anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri
- Kadının bayılma anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri
- Olay yerinden görüntüler
- Görgü tanıkları ile röp.
- Genel ve detay görüntüler

=============

4- 5 İLDE \'BYLOCK\' OPERASYONU: 9 GÖZALTI
 
Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul merkezli 5 ilde terör örgütü FETÖ\'ye yönelik düzenlenen operasyonda 9 kadın yakalanarak gözaltına alındı. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü FETÖ\'ye yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri örgütün şifreli mesajlaşma programı \'Bylock\' kullandığı tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenmiş 25 şüpheli kadının yakalanmasına yönelik operasyon kararı aldı. Mali polis İstanbul, Ankara, Adana, Batman ve Gaziantep\'te önceden belirlenen adreslere baskın düzenleyerek 9 kadını gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadınlar Vatan Caddesi\'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü\'ne getirildi. 16 kadının yakalanması için İstanbul dışındaki illerde operasyonun devam ettiği öğrenildi. 

Görüntü Dökümü: (arşiv)
-Fetö operasyonları

30.08.2018 - 14.53 Haber Kodu : 180830114
===============


5- BAŞSAVCILIKTAN İCRA MEMURLARI ARACILIĞIYLA ALINAN ÇOCUK İÇİN AÇIKLAMA...

Haber: Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağcılar\'da önceki gün annesine verilmek üzere icra memurları tarafından Yağmur Çorlu\'nun (10) alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
Bazı basın yayın organlarında yer alan Bakırköy 9. İcra Müdürlüğünce küçük bir kızın annesine teslimine ilişkin haberler üzerine basın açıklaması yapma gereği hasıl olmuştur. Bakırköy 7. Aile Mahkemesi\'nin kararı ile velayeti annesine verilen habere konu çocuğun
belirli günlerde babası ile şahsi ilişki kurmasına karar verildiği, belirli günlerde babasına teslim edilen küçüğün annesine geri teslim edilmemesi üzerine annesinin müracaatı ile Bakırköy 9. İcra Müdürlüğü\'nce ilgili mahkeme kararı doğrultusunda yeniden mahkemesinden görüş sorulmak üzere kararın infaz edilebilir olduğunun bildirilmesi üzerine çocuk annesine teslim edilmiştir. Yapılan işlemlerle ilgili görevliler tarafından tutanağa bağlanmış olup, konu hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.\" 


==============
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir