Gündem

Dervişoğlu’ndan Akşener-Erdoğan görüşmesine: Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi; ben kimsenin memuru değilim

10 Haziran 2024 08:40

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesine ilişkin olarak konuştu. Görüşmeden daha önce haberinin olmadığını, görüşmeyi İletişim Başkanlığı'nın sosyal medyada yaptığı paylaşımla öğrendiğini belirten Dervişoğlu, muhatap alınması gereken ismin kendisi olduğunu söyledi. “Ben bu partinin genel başkanıyım, partinin dününe bugününe yarınlarına sekte vuracak adımlara izin vermem. Ben kimsenin memuru değilim” diyen Dervişoğlu, Akşener’in görüşmenin ardından kendisini bilgilendirdiğini ifade etti.

“Erdoğan-Akşener" görüşmesi

Dervişoğlu, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener-Erdoğan görüşmesini sosyal medyadan öğrendiğini belirten Dervişoğlu, "Beni ilgilendiren tarafı İYİ Parti'nin genel başkanı ben iken Sayın Erdoğan'ın Sayın Akşener ile görüşmesi. Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi. Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı'na oduna gitmeye kalkışırlarsa şayet işte o zaman benden ummadıkları bir tepkiyi görebilirler. Ben bu partinin genel başkanıyım, partinin dününe bugününe yarınlarına sekte vuracak adımlara izin vermem. Ben kimsenin memuru değilim" dedi.

Akşener'in görüşmeye ilişkin kendisini bilgilendirdiğini aktaran Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler yapmış insanların bu ziyaretleri karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal bir şey yok. Zannediyorum, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu temel meselelerle alakalı olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Sayın Genel Başkanımız (Akşener), ziyaretten sonra telefonla beni aramak suretiyle bilgilendirdi. Genel olarak Türkiye'yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundular. Onun dışında 'özel' diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadılar."

Siyasette normalleşme

Dervişoğlu, siyasi parti liderlerinin birbirlerini ziyaret etmesiyle "normalleşme" sağlanacaksa, tüm siyasi parti genel başkanlarıyla konuşmaya razı olduğunu, ancak Türkiye'nin önündeki problemler kaldırıldıktan sonra normalleşmeyi destekleyebileceklerini ifade etti.

Erdoğan ile görüşme planı var mı?

Erdoğan ile olası bir görüşmesinin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Dervişoğlu, "Şu anda bana intikal etmiş bir şey yok. Ben yeni seçilmiş genel başkanım. Sayın Cumhurbaşkanı şayet bize gelir, başarı dileklerinde bulunursa, ziyaret ederse, ben de iadeiziyaret yapmaktan imtina etmem dedim. Şu anda kendisinden bana gelmiş ne bir davet var ne de genel başkan seçilmem münasebetiyle gerçekleştirdikleri bir tebrik ziyareti var" diye konuştu.

“Akşener’e Cumhurbaşkanı Yardımcılığı” iddiası

"Meral Akşener'e Cumhurbaşkanı Yardımcılığı verilmesi" yönünde bazı iddialar bulunduğunun ifade edilmesi üzerine Dervişoğlu, buna ihtimal vermediğini ifade etti.

Hakkâri Belediyesi’ne kayyım atanması

Hakkâri Belediyesi’ne yapılan görevlendirmeye ilişkin değerlendirmesi sorulan Dervişoğlu, mahkeme kararlarını tartışmadığını, bahse konu belediye başkanının 10 yıldır terör suçlamasıyla yargılandığını belirtti. Dervişoğlu, “Yargılandığı davayla alakalı olarak da karar duruşması yaklaşmış. Ben böyle durumlarda hukukun ve demokrasinin uygulanması gerektiği kanaatini taşıyorum. Hukuku ve demokrasiyi ayakta tutacağız derken devletin güvenliğini de yok sayamayız” değerlendirmesinde bulundu.

Partilerinden istifa eden kimseyle ilgili olumsuz bir şey söylemediğini belirten Dervişoğlu, partide kendisine karşılık bulamayanları sorgulayamayacaklarını kaydetti.