Dünya

Depremden etkilenen Suriye'nin kuzeyine ilk uluslararası yardım konvoyu ulaştırıldı

09 Şubat 2023 13:26

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden ağır bir şekilde etkilenen Suriye’ye Türkiye sınır kapısından ilk yardım konvoyunun ulaştırıldığı belirtildi.

AFP’ye konuşan Bab el-Hava Sınır Kapısı’ndan bir yetkili, Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgeye ilk yardım konvoyunun bugün ulaştırıldığını söyledi.

AFP muhabiri, Türkiye sınırından Bab el-Hava Sınır Kapısı’ndan geçen altı kamyon gördüğünü bildirdi. Yardım konvoyunda çadırlar ve hijyenik ürünler olduğu aktarıldı. 

Birleşmiş Milletler daha önce uluslararası yardımların Suriye’nin kuzeyine Şam yönetiminin izin verdiği tek Türkiye-Suriye sınırı kapısından geçeceğini söylemişti. 

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan Suriye'de de ölü sayısı artmaya devam ediyor. Son bilgilere göre, Suriye’de depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 162'ye yükseldi. 

Çavuşoğlu: Suriye'ye yardımların ulaştırılması için çalışmalar yapıyoruz

AFAD Koordinasyon Merkezi’nde Fuat Oktay’la beraber basın toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’ye insani yardım konusunda yöneltilen soruya, “İki tane daha kapının açılması konusunda çalışmalar yapıyoruz” yanıtını vermişti.